anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

AJUTOR URGENT! Acum 2 zile cred, mama mea a gasit un excrement de soarec, la bucatarie, tata a cumparat otrava de soareci dar nu l-a muscat! Azi noapte m-am trezit pe la 5 fara si am auzit rontaituri pe la orga; plus ca eram singura in camera si aveam o luminita deschisa si apoi ghiciti ce: se luase curentul! Apoi am luat telefonul si m-am speriat normal, si incercam sa ma uit pe jos cu telefonul, ei bine, l-am vazut cum se urca pe patul fratelui meu, era mic, apoi m-am ridicat si am fugit repede la parinti, bine ca ei erau trezi! Si apoi i-am dat dreptate mamei, ca tata nu crezuse prima oara! Si acum cand stau in camera mea, fac mult zgomot si stau cu inima -n dinti! Mi-e scarba! Plus ca vreau sa va intreb ceva?! Soarecii umbla ziua in casa, eu stiu ca nu!?! Funda cu cele mai multe sfaturi! Calmati-ma!

10 răspunsuri:
| ghinionistul112 a răspuns:

Soarecii umbla si in timpul zilei in momentul in care afara este frig! Plus de asta, o vorba din batrani spune "Cand soarecii se trag in sat, iarna e aproape!"

| diwa a răspuns:

Şoarecii de casă sunt activi la lăsatul serii şi noaptea şi manifestă un comportament teritorial pronunţat. Şoarecii sunt omnivori, dar preferă alimentele granulate şi fărâmiţate.

Răspândire: şoarecele de casă poate fi întâlnit atât în clădiri de toate tipurile, cât şi în libertate, în natură. Ei pătrund în casele oamenilor, venind mai ales din depozite şi grajduri. Populaţiile de pe câmpuri se retrag pe timp de iarnă în clădiri şi hambare, în poduri şi puţuri de aerisire şi încălzire.
Prevenire: Alimentele trebuie păstrate în recipiente bine închise. Găurile şi alte locuri, ce pot servi drept ascunzători sau cuiburi, trebuie eliminate, astupându-le. Locurile de acces (de exemplu ferestre, puţuri de aerisire, canale de scurgere, burlanele de pe acoperiş) pot fi închise prin instalarea unor garduri de şoareci, ce constau în nişte sârmă cu ochiuri mici. Resturile de mâncare trebuie depozitate pe cât posibil în locuri ferite, de unde să nu răzbată mirosul.

Combatere: Pisicile ca animale de casă ajută la diminuarea populaţiei de şoareci. Pe cale mecanică, combaterea şoarecilor poate fi realizată cu ajutorul capcanelor pe bază de arcuri (capcane de şoareci), care trebuie amplasate în poziţii strategice, cum ar fi în dreptul intrărilor în ascunzători sau de-a lungul rutelor de deplasare. Drept momeală se pune în capcană o bucată mică dintr-un aliment (de exemplu brânză).

Capcanele de şoareci trebuie controlate în mod regulat, iar şoarecii morţi trebuie îndepărtaţi, deoarece aceştia pot deveni locuri de cloci re pentru muşte şi alte insecte. Suplimentar pot fi puse momeli cu vitamina D, care după aproximativ 3 zile de la ingerare duc la moartea animalului. Nu sunt recomandate măsuri de combatere, ce se bazează pe intimidarea şi gonirea animalului (mixturi de uleiuri eterice), deoarece acestea nu au nici un efect. în cazul unei răspândiri în masă, combaterea şoarecilor trebuie făcută cu ajutorul unei firme specializate de deratizare.
(informatiile acestea sunt de pe un site specializat, avand in vedere ca totusi e vorba de soareci, mai mult de atat nu cred ca to pot linisti)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Umbla prin casa doar daca nu este nimeni si nu se simt ei in pericol. Nu ai de ce sa te temi. Nu musca. Sobolanii sint periculosi. Dar, invata-i pe parintii tai sa puna capcane cu brinza sau slanina. Si daca se poate, sa foloseasca manusi ca sa nu simta miros de om. Atunci il va prinde. Insa tata va trebui sa caute daca nu exista inca unul. Ei de obicei stau cu familia, nu singuri. Si sa caute si gaura pe unde umbla si sa o astupe. Curaj, nu te teme!

| Remus13 a răspuns:

Ei umbla prin case doar daca este casa goala pentru ca le este frica de oameni, sau umbla seara cand nu este activitate in jurul lor. Sa puna otrava de soareci in mai multe puncte ale casei si sa moara soarecele.

| Zenithf a răspuns:

Sa puna momeala cu slanina, ca daca au ceva mai bun de mancat grauntele nu-i prea atrag. Cel mai bine este sa folosisti curse de soareci, nu otrava, ca sa nu ramana soarecii morti pe undeva printr-o crapatura, focar de infectie. Mai bine decat otrava si cursele este daca aveti un pradator natural in casa - pisica, sarpe de casa, dar in lipsa sunt bune si cursele.

| Instinkt a răspuns:

Da umbla si ziua nu sunt animale nocturne numai ca ziua fiind mai multa miscare in casa le este frica de tine.
Soarecii sunt mai speriati de tine decat tu de ei.ei nu au ce sa-ti faca asa ca stai linistit stiu ca pari scarbosi dar zii mersii ca nu ai sobolani

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
zii tatalui sa cumpere grausor(rosu) si sa puna in colturi la camere, el va manca, dar nu va muri imediat, dupa 4-5 zile va iesi disperat si va cauta apa pentru ca provoaca sete otrava..deci sa fiti atenti sa nu lasati galeata de apa, cratite oale neacoperite sa nu aveti surprize...soarecii umbla si ziua dupa mancare daca nu aude zgomot in incapere. daca a mancat grausor, poate sa mai puna trebuie 2 -3 reprize... dupa 4 zile va fi ametit si il poti prinde cu matura.
O zi frumoasa sa aihappy

| portarescu a răspuns:

Trebuie sa scapi de ei cit mai rapid ca poate sa se inmultiasca dar tu nu trebuie sa te sperii de caci ei nu fac nimic. Odata cu instalarea sezonului rece soarecii cauta mancare si temperaturi mai crescute astfel ca ies din pivnite si magazii si ajung in case si apartamente. Chiar si persoanele care se ocupa regulat de curatenia din casele lor pot sa se confrunte cu o astfel de problema, mai ales daca locuiesc in blocuri si case vechi, cu subsoluri insalubre. Iata cateva solutii pentru a scapa de acesti "musafiri" nedoriti :


1 Instaleaza capcane


Pe langa capcanele pentru soareci clasice au aparut in ultima perioada si dispozitive asemanatoare, sub forma de cutii, din plastic sau carton. Aceste dispozitive se asambleaza foarte usor si sunt de unica folosinta.

Mai exista si capcanele "lipicioase" care constau in bucati de carton, plastic sau lemn cu lipici. Cand soarecii trec peste ele raman blocati si mor sufocati sau de foame. Chiar daca aceste metode nu sunt prea "ortodoxe", sunt extreme de eficiente.

Poti sa confectionezi si singur o capcana pentru soareci. Ai nevoie e o placa de lemn, gresie sau alt obiect cu o suprafata plana, o nuca sau alt aliment si o farfurie adanca. Pune nuca pe suprafata plana si sprijina apoi farfuria de ea. In momentul in care sorecele va incerca sa o ia, castronul va cadea peste el. Odata capturat, poti sa-l iei si sa-l eliberezi afara, preferabil ceva mai departe de casa.

| fabiola a răspuns:

Umbla si ziua daca este liniste! Otrava va avea efect daca nu sunt alte surse de mancare(paine, faina, malai, etc)

| DobricaM a răspuns:

Acum exista si aparate cu ultrasunete sau ceva de genu il bagi in priza si nu conteza pe unde se ascund dupa mobila
sau in pereti tot or sa fuga.
Dar e bine sa nu ai animal de companie catel pisica cai alunga si pe ei.
Succes!