| Liviu5267 a întrebat:

Bună tuturor, am nevoie de ajutor urgent!
Mie îmi plac foarte mult muscatele si le ador mai ales când fac flori și stau și cumpăr tot felul de mușcate de toate culorile iar iarna îmi putrezesc.Vă rog din suflet spuneţi-mi cum pot să opresc putrezirea lor, unde trebuie să le pun sau la ce condiţii trebuie ţinute iarna sau ce tratamente trebuie să folosesc pentru ele dar vă rog spuneţi-mi cum să am grija de ele, vă rog...crying

Răspuns Câştigător
| CodrutElian1990 a răspuns:

In general florile se uda cand se usuc pamantul. Excesul de apa este un factor care contriuie la putrezire.
Daca se tin florile pe timp de iarna intr-un mediu umed, la fel pot putrezi.
Deci, depinde de modul de udare, locul unde sunt puse sau pastrate. Dac vara sunt in gradina, iar iarna sunt bagate la intuneric, ele nu mai produc clorofila si nu mai au din ce trai, mor si putrezesc.
Atentie si la ce fel de pamant se foloseste. Este pamant anume pentru muscate.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Eu am patru puse pe pervaz in casa si nu mi-au putrezit niciodata. Probabil le pui prea multa apă.

Bula
| Bula a răspuns:

La noi, muscatele se duc in beci, pe timp de iarna.
La intervale de 2 saptamani se uda PAMANTUL din ghiveci, doar cu cateva picaturi de apa.
La primavara, cand se scot afara (cand temperatura nu mai coboara sub 0 grade), muscatele se uda normal, la intervale de 2-3 zile. Partile care incep sa revina (se inverzesc) se pastreaza, iar cele uscate se elimina (se taie cu foarfeca de gradinarit).
Fac observatia ca, aceste muscate incep sa se infloreasca relativ tarziu, doar la mijlocul verii (iulie-august) si nu vor avea atatea flori ca si anul anterior.

Am vazut mai demult (la bunica) si metoda de pastrare prin taierea scurta a muscatelor (la lungime de cca. un deget) si pastrarea lor astfel in pivnita. Acele muscate s-au inflorit mai bogat (dar nu cunosc procedura exacta).

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Să știi că nu sunt deloc pretentioase! Au nevoie de apă, însă foarte puțină! Cu cât le uzi mai mult, tulpinile se vor înmuia si vor putrezi. Și frunzele se vor îngălbeni mai repede etc.
Oferă-le un loc la lumină, in aer liber, unde poate ajunge adierea vântului. Vântul ușor și razele soarelui fac minuni. Știu că nu le place înălțimea (daca stai la etaj). Udă-le doar o dată pe săptămână, f. putin, dacă vrei să nu putrezească. Și, de preferat, să arunci surplusul de apă care se adună in farfuria ghiveciului.