Nu stai linistită, nu e asa sensibilă! Si eu am, in urma cu o luna i-am schimbat pamantul. Nu moare! Nu umbli la radacini, nu le tai, sa nu le scurtezi, nimic. Desprinzi pămantul usor din jurul radacinii (poti sa mai lasi pamant la radacina, nu-i musai sa-l iei de tot), o replantezi in alt ghiveci (il pregatesti: jos, la fund:cateva pietricele marunte, mai mici, pentru drenarea apei, vreo cinci degete de pamant (ar veni in jur de 10 cm, torni cu aproximatie, doar nu o sa masori!) asezi planta cu radacina in jos, si torni pamant in jurul ei, până la nivelul dorit (mai lasi 2 cm de ghiveci fara pămant, sa nu dea apa pe afara cand o uzi). APESI BINE DE TOT pământul la radacina, il presezi pur si simplu, ca radacina sa nu ia aer (fiindca moare), o uzi un pic cu apa si gata! Nu-i mare lucru!
Bună!
La noi in tara, ghivecele cu Aloe se pot scoate afara doar pe perioada verii. In aceasta perioada (iunie – septembrie) se vor face udari moderate, inlaturand de fiecare data surplusul de apa din farfuria ghiveciului. Din fericire, planta rezista fara apa o perioada lunga de timp, insa acest aspect nu trebuie sa se transforme intr-o regula generala.
Plantele se tin in incaperi aerate, ferite de curenti de aer, in spatii luminoase dar nu in plin soare.
In perioada de iarna se vor realiza udari rare, deoarece planta intra intr-o perioada de repaus. Temperaturile sub 10 grade C devin foarte periculoase, deoarece apa nu mai este absorbita de catre planta, iar pamantul umed din ghiveci duce la putrezirea radacinilor.
Planta se prinde, nu este pretentioasa. Ai doar grija sa nu rupi vreo frunza sau sa o zgarai pentru ca se va infecta. Ea creste in zonele desertice. Cred ca un pamant mai nisipos ar fi ideal. Si eu am una de 40 cm.
Planta nu este atat de sensibila precum iti inchipui --- fara niciun pericol, o poti detasa de "pui" si muta in alt ghiveci cu pamant" la sac"( se gaseste la orice hipermarket).
anonim_4396 întreabă: