Aveam si eu problema aceasta anii trecuti anul acesta si anul trecut la noi in zona e invazie de Buburuze (mamarute) nu distrug nimic si au grija de plante.Am intrebat si eu pe mai multi prieteni daca intr-adevar buburuzele sunt responsabile de disparitia purecilor de la plantele de camera si mi s-a spus ca cu asta se hranesc buburuzele. Daca musculitele sunt de la frunze atunci le poti spala la dus daca persista atunci trebuie stropit cu o zeama facuta din :in apa calduta dizolva niste sapun de casa pana ce apa devine la culoare ca laptele. Pui solutia facuta intr-o sticla cu pulverizator dai pe floare lasi sa stea putin timp si pe urma clatesti cu dusul floarea. Sper sa iti fie de folos mie mi-a fost.
Poti scapa de ele stropind florile si pamantul de la radacina cu o zeama facuta din 1/2 l apa si 10-20 tigari puturoase, din cele mai ieftine, pe care le pui la macerat intr-o sticla. Dupa o saptamana pulverizezi plantele cu ea. Pute de mori! Si nu trece daca dai doar o data! Trebuie sa mai dai, pana rezolvi situatia.Am mai auzit de la cineva ca a stropit florile cu coaja de la portocala (indoita si stransa), si de la altcineva ca a facut o zeama de la o capatana de usturoi pe care a turmnat apa clocotita si dupa ce s-a racit a stropit florile cu ele. Ultimele doua variante nu le-am experimentat!
Salut! Eu zic sa incerci si cu banalul spray de muste, dar sa pulverizezi in aer in apropierea ghivecelor cu flori! Bafta! O seara buna! pa!