| arrriadna a întrebat:

vreau sa renunt la parchet si sa pun linoleum. Eu sunt friguroasa, parchetul are 5-6 ani si e cam pe duca (il vad eu ca incep sa plece, asa, cate-o bucata de zici c-a ramas mica si imi tine frig la talpi- Poate o fi mai bine cu linoleum. Faza e ca as vrea sa pun linoleumul peste parchet (ma gandesc ca izoleaza mai bine.
Se poate?! Cum?! Ce materiale trebuie?
E musai sa dau sapa sau daca pun direct peste pot face doar cu adeziv (n-as incarca aiurea)?
Spatiul e de 35mp. Cam ce cantitati imi trebuie?!
Ziceti-mi si mie sa stiu la ce ma astept.
Multam fain!

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ce spui tu e tocmai invers, adica lemnul tine de cald, pe cind linoleumul tine rece, mai ales pus peste sapa, beton sau ce mai spui tu acolo.In afara de asta vei avea si ecouri prin camera pentru ca linoleumul nu este un material antifonic, pe cind lemnul da.Deci o sa ai numai dezavantaje. Pune lemn, adica parchet din lem cit mai gros nu carton.Bine ca si ala e mai bun decit plasticul.Dar de n-ai ce face si chiar vrei linoleum cum spui pune-l peste parchet, il lipesi cu adeziv ceva.

4 răspunsuri:
| shainitainii a răspuns:

N-ar fi tocmai ok sa il pui peste parchet. Daca tii mortis sa pui linoleum scoate parchetul. Eu totusi cred ca ar fi mai ok sa pui un alt parchet ( parerea mea tine mai cald ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e mai bine si mai calduros cu linoleum dar daca neaparat vrei asta si stai la casa deci sub parchet ai pamant, trebuie sa torni o placa de beton de 10 cm, nu inainte de apune o folie care sa te fereasca de igrasie in caz ca ai.Peste placa de beton se pune polistiren expandat ca izolant, apoi deasupra șapa si linoleumul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat te costa nu stiu, depinde de ce pret sunt materialele in zona ta. Poti calculcula si singurica sau chemi inainte meseriasul si iti face el un calcul cam cat costa materialele.

| Traian3670 a răspuns:

Dupa scoaterea parchetului vechi, este necesara refacerea planeitatii pardoselii prin turnarea unei sape autonivelante.
Tinand cont de consumul de sapa autonivelanta normat (1, 5kg/mp/mm), la o grosime medie de 3mm, costurile ar fi de 25-28 lei/mp (materiale+manopera).
Timpul de uscare a sapei va fi de 3-4 zile daca incaperea este incalzita.