Hai, nu fii supărată. Unii de pe aici nu știu sa facă diferența. Ce a zis Ioandelasal e corect. Dacă e spațiul tău, plătit de tine, poți face orice cu el. Dacă nu ma înșel, poți și construi pe el, dacă primești autorizație de construcție. Dar, ca să torni o placa de beton pe care sa iti pui mașina, nu ar trebui sa fie o problema.
Este spațiul incadastrat apartamentului este cumpărat și se poate cimenta. E un fel de curte. Dar chiar și spațiu verde dacă ar fi, dacă este al meu de ce nu as avea voie?
Am inteles ca este un bloc.
Daca tot spatiul respectiv este proprietatea ta exclusiva atunci iti poti parca masina acolo.
P. Nu exista cuvantul "incadastrat", corect este cadastrat su inscris/intabulat in CF, dupa caz.
Bloc este, doar va fiecare apartament de la parter are curte cu zid între de beton
Poti sa faci si grajd pe spatiul tau verde. Pui cotetul, iei puicutele si sar scanteile
Si nu ai garaj? O parchezi masina in fața geamului tau daca ai loc platesti loc de parcare la primarie si asta e. Nu poti parca unde te taie capul.
Unde ma taie capul? Pe curtea proprie achiziționata cu 20.000€?
Ma taie bine capul ce sa zic. dacă era curtea comuna sau cota parte, înțelegeam am întrebat in cazul in care cineva are curte proprie la bloc și știe dacă este sau nu nevoie de aprobări.
Majoritatea (dacă nu chiar toate) ansamblurile rezidențiale au reguli și regulamente proprii, care de obicei sunt specificate în contractul de vânzare/cumpărare sau în acte anexe.
Acolo scrie dacă ai voie să schimbi destinația spațiului.
Sau mergi și întrebi la administrația ansamblului.
Acum, nu știu dacă e vorba chiar de un ansamblu rezidențial. Pentru că la noi se obișnuiește să se numească ansamblu rezidențial și un cartier nou de blocuri independente.
Off câta rautate, este curte, nu grădina neaparat ( aici ma refer la faptul ca ești ofuscat de spațiile verzi ) și chiar și așa tot nu ar fi altceva in afara de beton? multumesc, da, aștept sa rămân fără mașina caci dacă am cumpărat nu este al meu și nu am dreptul ca spune lumea? zi frumoasa
Revin să-ți subliniez.
E foarte important dacă este ansamblu rezidențial cu regulament intern propriu (pe care l-ai semnat la cumpărare) sau e doar un ansamblu de blocuri.
Hai, nu fii supărată. Unii de pe aici nu știu sa facă diferența. Ce a zis Ioandelasal e corect. Dacă e spațiul tău, plătit de tine, poți face orice cu el. Dacă nu ma înșel, poți și construi pe el, dacă primești autorizație de construcție. Dar, ca să torni o placa de beton pe care sa iti pui mașina, nu ar trebui sa fie o problema.
imihaistoian întreabă: