| VioletaPascariu a întrebat:

Bună ziua, am făcut un puț în ianuarie cu adâncimea de 70 m iar după 7luni apa este tot tulbure, care ar putea fi motivul? Vă mulțumesc pentru răspuns!

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Despre ce zonă a țării este vorba? Dacă locuiești în Bărăgan este normal. Stratul de loess este foarte gros.

| relian a răspuns:

De ce nu ai intrebat pe cei care au forat acel put. Ar fi trebuit sa puna in acel put ceva cristale de nu stiu care, cel putin mie asa mi-au spus uni de la o firma de asta de forare, si au spus ca imi garanteaza apa cristal de curata.

Mai spuneau ceva de adaugare intre straturi de ceva quart care ar izola straturile de apa sa nu se amestece, sa patrunda apa de la un nivel pe linga teava si sa mearga in jos, apa de deasupra fiind ceva mai tulbure.

Suna si tu o companie de asta care foreaza puturi, spui ca vrei sa forezi, dar ca te informezi, ca ai vazut la un vecin ce s-a intamplat, ca apa este tulbure si ca nu vrei si tu sa patesti la fel.

le bagi si tu o poveste, asa poate ca ei or sa fie interesati sa iti spuna, de ce la vecinul imaginar se intampla asta, gindid ca tu ai fi un eventual client pentru ei.

Daca le spui ca tu deja ai put, te saluta din mers, nu mai stau ei sa piarda timpul cu povesti laughing

Eu am vorbit cu o firma de asta de forari pe net, asa mi-au spus ca procedeaza, eu intrebaind doar de pret.
Ei au spus ce anume fac, cum fac, ce teava baga, ce pune intre straturi, ce pune la fund si ca garanteaza apa cristal ce am zis mai sus.
Ce mai poti incerca, este sa masori stratul de apa din acel put, apoi sa cauti sa tragi apa de undeva mai de sus, sa nu tragi apa direct de la fundul putului, daca intelegi ce zic.

Tu in acel put, bagi o teava de plastic care la capat are un sorb corect? Ei acel sorb sa nu il coboti tocmai la fund, daca tragi mai de sus, zic si eu poate ca nu se tulbura, desi nu ar trebui sa se tulbure la adincimea aia, acolo ar trebuie sa fie doar roca, dar cel mai indicat este sa vorbesti cu cei care se ocupa de aceste forari.

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil trebuie așternut un strat de nisip pe fundul puțului. Așa este la fântâna de unde iau apa.