Da-i sa manance si firmituri de paine si feliute de mere...
Va zbura singur cand se va reface si se va intrema. Probabil era foarte slabit si nu are putere sa zoare afara si sa-si caute singur hrana.
A început sa zboare singur prin casa, dar încă este dependent de mine, eu îl alimentez și ii dau apa, nu se hrănește singur.Ma gândesc ca dacă îl mai tin în casa pana începe sa se hrănească singur, se va putea acomoda singur afara când îl voi elibera?
Raspuns mai prost decat asta nu am vazut. Painea dauneaza pasarilor, mai ales in cantitati excesive. Daca o pasare consuma paine in cantitati excesive poate sa dezvolte o boala numita "aripi de inger", care afecteaza pozitia aripilor pasarii respective. In loc sa stea lipite de corp, acestea se deformeaza si de multe ori poate sa rezulte in pierderea abilitatii pasarii de a zbura.
" Geogiana: "sa-l eliberez? A început sa zboare singur prin casa, dar încă este dependent de mine"
in secunda in care zboară singur, îi dai drumul. Dacă te "dorește" revine. Dar mai mult ca sigur, nu
De preferat dupa ce are tot penajul complet. Daca inca mai arata ca un pui, sansele ca sa traiasca dupa ce il eliberezi sunt mici. Uite-te la ciocul lui si la zona narilor, puii au narile mai mari, adolescentii au narile de marimea adultilor (adica mai mici), dar de aceeasi culoare ca a puilor, iar adultii au narile mici dar albe. Bine, nu exact narile, zona narilor, pe acolo pe langa cioc, incelegi ce spun.
Daca are narile tip adolescent (mici ca la adulti, dar nu albe, ci mai de culoare pielii, ca la pui), atunci e ok sa-l eliberezi.
A da, am uitat sa mentioez, daca inca scoate sunete de pui, nu o sa traiasca daca-i dai drumul.
Daca inca nu se hraneste singur, probabil o sa moara de foame. Unii sunt hraniti de catre parinti chiar si cand devin adolescenti. Cam atunci incep ei sa fie mai independenti, sa zboare, sa se hraneasca singuri, etc.