| Anisoara00 a întrebat:

Buna ziua.
Am inchis balconul, etaj 1, cu tamplarie PVC si umplerea spatiului dintre perete si tamplarie s-a facut cu spuma poliuretanica.
Cu ce e mai bine de acoperit spuma la exterior? O solutie practica, usor de realizat si rezistenta in timp.
Varianta 1. M-am gandit la un profil cornier din aluminiu prins cu silicon direct peste spuma. Dar nu gasesc de cumparat pe nuanta maro/nuc si nici nu stiu daca e in regula, daca izoleaza cum trebuie.
Varianta 2...adeziv de polistiren sau tinci direct peste spuma, fara sa mai dau cu nimic peste adeziv/tinci. Care e mai bun in cazul meu: adezivul de polistiren sau tinciul?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Da, incarci bine acel spatiu si il finisezi asa cum te pricepi. Adezivul sa il faci putin grosuț. Dupa ce este uscat bine, mai remediezi pe ici pe colo, pentru ca e mai greu sa iasa bine din prima. Apoi dai cu var. Gletul este pentru interior. Var, tot ceva de exterior.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Adeziv CM 11 de exterior. Tinciul este slab pentru asa ceva. Va trebui sa tai mai mult din spuma, deci nu la fata tamplariei, ca stratul de adeziv sa aiba macar 0, 5 cm grosime.

| Anisoara00 explică (pentru darrio2007):

Poate sa ramana dat doar cu adeziv, fara sa acopar cu glet/var?

| Anisoara00 explică (pentru darrio2007):

Multumesc pentru ajutor.
O zi frumoasa!

| darrio2007 a răspuns (pentru Anisoara00):

Da, incarci bine acel spatiu si il finisezi asa cum te pricepi. Adezivul sa il faci putin grosuț. Dupa ce este uscat bine, mai remediezi pe ici pe colo, pentru ca e mai greu sa iasa bine din prima. Apoi dai cu var. Gletul este pentru interior. Var, tot ceva de exterior.

| relian a răspuns:

Cel mai bun in cazul tau, este sa pui profile de lemn, metal, dacas stii despre ce vorbesc.
Deci pui profil jos pe podea prinzi in suruburi, pui profile pe tavan, prinzi in suruburi, apoi verticale, tragi electricu pe acolo, apoi pe profile pui rigipsu.
Asa se face, ce spui tu este gresit, degeaba ai bagat acolo spuma. Micsorezi nitek spatiu, dar te tine ce spun suta de ani, garantat laughing fara absolut nici o problema pe viitor.