| MyLord a întrebat:

Buna ziua, am o problema la instalatia electrica daca poate sa ma ajute cineva, intre panouri si invertor am o siguranta dc 500v cand e jos masor din panouri 47v cand o ridic si inchid circuitul intre panouri si invertor scade la 0v instant.E stricat invertorul ori e stricata siguranta?

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"siguranța" e bună, problema e că n-ai tensiune când inchizi circuitul. Ori sarcina e in scurt ori...

| relian a răspuns:

Nu poti sa verifici siguranta aia daca e buna sau nu? Scoate de acolo, cu un aparat de masura vezi continuitatea, stii daca e buna sau nu.
Nu prea inteleg explicatia ta "cand este jos masori nu stiu ce" cei ala jos? Cind ridici, cei aia sa ridici?

Din ce spui, arata ca siguranta nu este buna. Cind circuitul este deschis, tu masori volti, pentru ca ai pus o borna de la aparat pe faza, celalanta borba pui dincolo de siguranta, de aia citesti voltaj, nu ca ar trece acei volti prin siguranta aia.
Deci siguranta este rea.

| relian a răspuns:

Cind ai o siguranta sub tensiune, daca tu masori in ambele capete acea siguranta si iti arata volti, inseamna ca siguranta este REA.

O siguranta BUNA sub tensiune, atunci cand masori pe volti, pui cablurile aparatului de masura la capetele sigurantei, trebuie sa arate 0 volti, este ca si cum tu pui cablurile aparatului pe acelasi fir, nu are cum sa-ti arate votaj, ai priceput?

Daca iti arata voltaj, atunci e clar siguranta este arsa, nu-i buna.De ce? Cum am zis tu ai un cablu al aparatului de masura la un capat al sigurantei, zicem este capatul sub tensiune, siguranta fiind arsa, oprin ea nu trece nimic, dar ai celalalt capat pe cablu la care se leaga siguranta, deci tu deja masori 2 cabluri, 1 cu tensiune si altul fara, asa ca vei avea voltaj.

Nu stiu ce inseamna la tine jos si sus. Reformuleaza, spune am curent la un capat al sigurantei, sau vine curent la siguranta, asa mai pe romaneste cum zic oamenii.

Tu spui : cand o ridici, ce ridici numa tu stii ce. Deci cand o ridici si inchizi circuitu, intre panou si invertor ai 0 Volt instant.
Chestia e ca nu stiu ce ridici, ce se intampla cand ridici. Ca inchizi circuitul, aia ar trebuie sa insemne ca trece curent prin circuit, asta inseamna inchis la electricitate.

Deci daca tu te refer la faptul ca ridici siguranta sau ce o fi, adica dai curent la circuit, apoi citesti cu aparatul la capetele sigurantei 0 volti instant, pai aia arata ca siguranta e BUNA

Cum am explicat sus este f simplu si usor de inteles. Tu cand dai drumu la curent, vine curent la siguranta si trece prin ea ok,ei tu punind aparatul de masura pe siguranta, logic, iti ararta zero, pentru ca siguranta este de fapt o prelungire a firului, este cum am zis ca si cum pui aparatul, amble cabluri de la aparatu de masura pe acelasi fir, logic nu masoara absolut nimic, deci vei avea zero volti masurati.

Asta inseamna ca siguranta este buna, deci sa nu te puna careva sa pui mina ca te-ai ars.
Daca citea volti, atunci era siguranta rea.
Cum am aratat mai sus e cel mai simplu explicat.Eu nu am stiut, bine nici acu nu stiu ces alea sus, jos, ridicat, coborit.