| Alexandru_3604 a întrebat:

Buna ziua! Am o problema legată de drujba, daca este cineva care se pricepe va rog sa-mi dati un raspuns. Are lantul ascutit brici, are ungere, se invarte normal dar pur si simplu nu taie si nu gasesc motivul, aveti vreo idee?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pune alt lant si vezi daca face la fel. Daca spui ca lantul este ascutit, nu vad de ce nu ar tâia.

| mihai69 a răspuns:

Ce anume se învârte la ea? Motorul, sau și lanțul?
Dacă doar motorul, ambreiajul e dus.

| Alexandru_3604 explică (pentru mihai69):

Si lantul, toate angrenajele functioneaza dar cand incerc sa tai intră un cm in lemn după nu mai avansează.

| mihai69 a răspuns (pentru Alexandru_3604):

Parcă tot pe ambreiaj aș da vina.

| relian a răspuns:

Nu este ascutit lantu.Aia este singura problema.Tu spui, lantul este ascutit brici, aia este doara parerea ta, dupa cum ai vazut si tu in practica, se pare ca nu este ascutit nici nebrici laughing

Ce nu este bine? Nu este ascutit lantu bine.Acei dinti, sau cum sor numi, trebuiesc ascutiti intr-un anume unghi, deci tu ai dat acolo cum o fi laughing dar uite ca asta nu-i cutit laughing lantul de la fierastraiele astea se ascut intr-un anume mod, trebuie sa ascuti in unghiul cerut.

Tu, da, pui mana, vai taie dintele ala brici, dar cand sa tai vezi ca nu taie.Nu taie pentru ca trebuie sa taie la un unghi oarecare.

Sunt niste scule de ascuti lanturi f bune,le gasesti pe net, cea mai buna scula este una ce se monteaza pe bara si peste lant, deci nu trebuie sa dai lantu jos deloc, montezi acea scula pe lama peste lant si are niste orificii, alea is facute exact in unghiul ce trebuie ascutit dintele, se baga apoi o pila cu manivela si dai de cateva ori si ai ascutit acel dinte.Tragi de lant la urmatorul dinte si tot asa,pana ascuti tot lantu.

Restu de scule ce arata pe Youtube sau ce mai sunt pe net,nu-s bune,iar altele trebuie tu manual sa pui la unghi sa ascuti.

Deci problema ta este lantul si nu scula, nu fierastraul, sau ambreajul cum zic unia pe aici.
Eu iti spun din experienta, am ascutit eu lant cu scula electrica, dar la care tu trebuie sa tii scula in pozitia corecta, dar eu am zis lasa ca merge laughing nu taia nimic.Bine eu nici nu ascutisem niciodata, apoi vine prietenu meu, zice, da ma la mine sa ascut, la el taia de rupea laughing acelasi lant, aceiasi scula.

Dupa am cautat o scula la care nu trebuie sa fii mare meserias sa ascuti si am gasit scula asta ce am zis mai sus.

| Alexandru_3604 explică (pentru relian):

Probabil ai dreptate, am luat si o masinărie de ascuțit din aia tip flex. O fi și lama de vină, nu stiu.

| relian a răspuns (pentru Alexandru_3604):

Nu este lama, lantul este de vina

| Frank51 a răspuns:

Am pățit o dată de l-am pus invers și era același simptom laughing

| Alexandru_3604 explică (pentru Frank51):

Este pus corect, am exclus din start aceasta varianta.