| Flory68 a întrebat:

Bună ziua am si eu o întrebare. Am casa din chirpici izolată pe dinafară si vreau să pun un șemineu pe lemne. Ce aș putea pune pe perete sa nu se umfle când fac focul. Să pun gresie sau să pun rigips din acela roz? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Semineul trebuie astfel construit, sa fie la distanta de cel putin 30cm fata de peretele din carpici si cel putin 50-60cm de alte materiale care se pot arde (lemn, textil, hartie), pentru a nu se aprinde!
Este bine daca se monteaza pe perete o tabla mare (poate fi si tabla zincata), chiar si din mai multe bucati, care sa reflecte caldura mare a semineului.

| relian a răspuns:

Lasi spatiu inre zidaria de caramida si perete, sau pui un rand de caramida refractara.
Asa se pune si la soba de teracota jos, sau pe unde se mai pune, aia izoleaza si nu trece usor caldura prin ea.

Deci eu asa as pune caramida de asta refractara.Rigipsu nu-i bun la temperaturi mari.

| Frank51 a răspuns:

Gresia e pentru pardoseală, pe perete se pune faianță. Cred că cea mai bună variantă e faianța, pentru că se va încălzi mai greu peretele, adică integrala de timp e mai atenuată.

| recedaniel1 a răspuns:

Este inzolatie termica, gresi va cadea daca pui asupra gipsului