| Andudj a întrebat:

am si eu o intrebare la care ma tot gandesc de ceva vreme.Am mai vazut aceasta intrebare dar nu era pusa corect si nici raspunsurile nu erau la obiect.
Cat costa sa ridici o casa de la 0 pe o suprafata de 49 mp cu 1 nivel ( parter+etaj). Tinand cont ca terenul il am deja.In socoteala nu intra geamurile, usile (interior-exterior) si nici acoperisul.(acestea le am deja calculate cu aproximatie). Casa o voi ridica cu o echipa de meseriasi (particulari. voi cauta.) si va fi ridicata din BCA. Sper sa fii fost destul de explicit.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Cu niste mesteri seriosi si cu o manopera decenta, fundatia va ajunge undeva pe la 2000 de euro, iar zidaria cca. 3000 (pereti exteriori de 30 cm, iar interiori de 20). Mai pune 1500 pentru planseu si centuri, inca vreo 500 pentru tavane (peste etaj nu are sens sa torni planseu de beton, cel mult o structura de lemn, sau chiar numai rigips si termoizolatia). Pentru cofraje vei folosi scandurile de la acoperis, bineinteles daca echipa de mesteri nu au panouri gata facute pentru asa ceva.
Avand deja calculul pentru acoperis, raman doar instalatiile si finisajele, unde preturile nu mai pot fi estimate, pentru ca depind foarte mult de alegerile pe care le faci. Daca la tencuit, gletuit, zugravit, montat faianta, gresie, parchet manopera difera, la instalatii sanitare si de incalzire e in general 120-150 RON de obiect, iar la cele electrice in jur de 50 RON de obiect. Obiect inseamna: centrala termica, calorifer, hidrofor, boiler, vas WC, cabina dus, cada baie, chiuveta samd, respectiv corp de iluminat, intrerupator, priza, doza samd.
Cu finisaje decente, sa te astepti la un cost total aproximativ egal cu cel al constructiei la rosu.
Un singur sfat: nu te zgarci la grosimea termoizolatiei, atat la pereti cat mai ales la partea superioara (tavanul etajului sau acoperis, dupa caz). O grosime dubla inseamna un cost ceva mai mai mare, dar eficienta este dubla. Multi cred ca o izolatie dubla costa dublu, dar uita ca se consuma aceeasi cantitate de adeziv, de plasa de armare, de tencuiala decorativa, manopera la metru patrat este aceeasi samd.

7 răspunsuri:
| cornel a răspuns:

1, 5 miliarde

| cornel a răspuns:

Cam asa

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parter+etaj inseamna 2 niveluri, nu unul. Se pare ca nu este nici un constructor pe site, ori nu a intrat astazi. Parerea mea este ca raspunsul il poti afla de la mesterii pe care ii vei angaja, ori de la un inginer constructor, care poate face calculele in functie de proiect. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citisem intrebarea dar la asa ceva nu se poate raspunde decit cu aproximatii uriase.
In functie de studiul geo si proiect, se poate calcula fundatia...
In functie de proiect si materiale, structura...
Cum nimic nu stim, nu avem ce calcula... ( adolf )

| Andudj explică:

Am postat si aici aceasta intrebare pentru ca am fost la 2 firme diferite si am vorbit cu 2 echipe iar preturile difere ca de la cer la pamant. este o diferenta exagerat de mare si nu inteleg dc...

| cripistinna a răspuns:

100. 000 de euro e o casa cu gradina mare(terenul), curtea amenajata(+balansoar, umbrar...), casa imensa cu 1 etaj, mobilata cu scari exterioare si geamuri. Da, e din BCA si constructia a inceput de la 0.Cred ca doar casa nemobilata, fara teren, geamuri sau alte lucruri ar costa pe jumatate, adica 50. 000 de eurowinking.
Sper sa-ti fi fost de folos.Cristina.

| foxi a răspuns:

20. 000 de euro, la gri, cam10 pe 10 la sol, parter plus mansarda! pret de Timisoara