Se aprinde si se stinge continu, adica asa dupa secunde, dupa minute, nu ai spus nimic clar.
Ar putea sa fie problema si de la termostat, poate fi problema de la computerul ei, asta daca are circuit din asta electronic.
Spui tu uneori trece peste temeratura setata si continua sa incalzeasca, de unde stii asta?
Ai centrala unde anume in casa, afara din casa, unde anume? Folosesti termostaul centralei sau ai unul aditioanl, sau ce fel de termostat ai?
Daca pe modul apa calda merge perfect, atunci nu-i problema din centrala, sau nu la partea apa calda, ai probleme la caldura.
Ai aerisit caloriferele, alea se aerisesc si singure daca centrala face asta, nu stiu ce an este a ta, ori daca face singura aerisire, isi baga apa singura daca are nevoie.
Controleaza caloriferele daca sunt calde si sus si jos, nu doar intr-o zona, asa vezi daca caloriferele is aerisite cum spui.
Problema sigur ai, odata ce temperatura la apa se ridica rapid, apoi se inchide si tot asa, cum spui si tu nu moduleaza nimic, merge la capacitate maxima, avand deja apa calda in calorifere, ea ar fi trebuit sa o ia usor, sa consume putin.
Cheama pe unu care se ocupa cu programari, sa vada poate ca so fi resetat ceva la temperatura, la mai stiu eu la ce.Ar putea sa fie din setari, nu astea la care ai tu acces, acele centrale au setari ce tu nu le stii, nu le gasesti in manual, le acceseaza doar cei care se ocupa cu centrale, trebuie sa pui ceva program de la ei, banui ca stii despre astea.
Stiu ca si la mama, a patit ceva asemanator cu luminarea displayului centralei, era pus pe ON sa fie iluminat tot timpul, s-a luat curentu si dupa s-a pus OFF iluminarea display.
Deci a pierdut setarea respectiva, se mai intampla, dar la astea poti umbla tu, sa lasi display ON iluminat, sau OFF, setari simple.
Alte setari de alea modulare si alte povesti, la alea nu ai cum tu sa intri, asa cheama pe careva, chiar de platesti stii macar cum sta treaba, daca e ceva defect, sau e doara din setari.
Daca ai filtre de alea gen magnetita, daca ai filtre si la apa rece, spui ca ai curatat la timp, nu is probeleme cu nici o revizie, plus ca pe apa calda functioneaza f bine, asta arata ca nu-i problema de revizie, este ceva electric, electronic.
Răspunsul este simplu: cât de veche este centrala, a ieșit din garanție și când i s-a făcut ultima revizie centralei și circuitului de agent termic?
Pai cred ca, cam asa ar trebui sa mearga o centrala care e pe termostat...incalzeste pana atinge temperatura si dupa se stinge. Cand coboara temperatura, iar se aprinde si tot asa..atat timp cat ai temperatura in casa dorita si apa calda, sunt destul de sigur ca asa ar trebui sa functioneze..De ce naiba ai vrea sa iti mearga constant?
Pune-o la 29 30 de grade si nu se va mai opri, iti garantez )) Dar dupa, cand o sa iti vina gazul si curentul, o sa o arunci pe geam ))
Aeriseste bine toate caloriferele.
Ea oricum moduleaza dar daca apa in circuit ajunge imediat la temperatura setata normal ca se opreste.pot fi mai multe cauze.