| Lora10 a întrebat:

am un incubator cleo 5. Am pus 41 de oua si mi-a scos un singur pui, in celelalte oua puii erau morti, temperatura ce imi indica pe ecranul digital a fost tot timpul la 38, 5 C°. Dupa ce am aruncat ouale am pus un termometru in interiorul incubatorului si imi arata 39, 3 si pe ecran 38, 5, dar daca il pun in centrul incubatorului nu mai este aceeiasi temperatura scade cu 1, 3 °C nu mai stiu ce sa inteleg. Intrebarea este cum as putea sa il reglez corect? Multumesc.

3 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Ai intor ouale corect? adica de 2 ori pe zi?
Primele si ultimile 3 zile nu se mai intorc ouale.
Apa a fost in alveole? mai ales in ultimile zile.
Poate ai astupat acel orificiu de la capac.
La mine diseara este ultima data cand le intorc.
O zi buna happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Temperatura este buna.Au murit in ou nu din cauza temperaturii ci din cauza ca in ultimele 4 zile ouale nu se mai intorc. Se lasa asa pentru ca puii sa isi faca o pozitie sa poata sparge oul.De asemeni in ultimile 4 zile nu se mai pune apa in alveola mica si o umpli pe cea mare. Daac,a fost cald in incaperea unde a fost pus incubatorul si ai mai avut si ceva pus peste incubator ca sa tina temperatura mai ridicata, iar mor in ou deoarece la temperatura mai ridicata incubeaza mai repede si tu le-ai intors, astfel puii nu au luat o pozitie de ciocnire, s-au dezvoltat in ou si neavand unde sa ciocneasca au murit asfixiati acolo nemaiputand rasufla deoarece camera de aer din ou, la un moment dat nu mai are oxigen si trebuie sa sparga sa ia din aer. Sper ca ai inteles.

| Lora10 explică:

Nici in primele zile nu le-am intor nici in ultimele si au avut apa...apa trebuie in ambele pana in a 18 zi?