Să nu discutăm teorii ciordite de pe net, ia de aici sau de pe pagini similare, review-uri utile
https://www.emag.ro/......DDLT8KBBM/
Nu se compara nimic cu ceramica, sau cu emailul, otel, fonta si sunt emailate, asta sunt cele mai bune, si mai sunte cele de inox pentru bucatarie.
Composit, gandeste ca se pot zgaria, intra mizeria in ele in timp, sunt mai putin estetice.
Te incinta, dar dupa ce le folosesti o vreme o sa ajungi la concluzia ce am spus mai sus.
"SMC, material termostabil cu incarcaturi minerale, ramforsat cu fibra de sticla, la care se adauga dupa caz aditivi, substante termoplastice, catalizatori si pigmenti. Procesul de fabricatie are loc in matrite incalzite la 130 - 160ºC si puse sub o presiune de 120 bar. In astfel de conditii, dupa o durata definita, materialele componente polimerizeaza rezultand intr-un produs finit cu aspect si perceptie de piatra naturala, similar granitului sau marmurei.
Materialul SMC prezinta un comportament excelent la contactul cu suprafetele fierbinti. Asezarea unei tigai cu ulei incins (180ºC) nu va afecta chiuveta. Testele au demonstrat o rezistenta remarcabila la temperaturi de pana la 400ºC. Nu trebuie sa va faceti griji nici in cazul impactului cu obiecte dure. Materialul rezista in urma impactului cauzat de o bila metalica de 500 grame lasata sa cada de la o inaltime de 140 cm. Totusi trebuie tinut cont de faptul ca obiectele ascutite, colturoase, pot deteriora chiuveta."
Arata bine si suna bine.
Practiv, eu vad urmatoarele dezavantaje:
Se zgarie usor.
Oalele, tigaile fierbinti au temperaturi mai mari de 180 g ceea ce rezulta clar in deteriorarea chivetei: deformare, pete.
E nevoie de o solutie speciala de curatare: Nu se va spala suprafata chiuvetei cu dergent pentru a nu indeparta stratul de protectie.
Poti citi parerile de pe Dedeman sau eMAG