| mara_4466 a întrebat:

As dori sa construiesc o casa la 30 km de bucuresti (p+m) amprenta este de 70 aproximativ 80m2 apelez la sfaturile voastre pentru o echipa de buni constructori dar si foarte seriosi. Doresc ca acei meseriasi sa nu fie foarte scumpi avand in vedere criza prin care trecem.

24 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Oricare varianta o alegeti, vorbiti inainte cu cel putin doi proprietari care au lucrat cu mesterul/firma respectiva.
Daca apelati la un mester, tocmiti-va cu el pentru toata manopera si lasati-l sa isi aduca singur zilierii. Veti evita multe neplaceri astfel. De asemenea, este indicat sa va tocmiti separat pentru fiecare element (fundatie, zidarie, acoperis, iar la final finisajele), rezervandu-va astfel o portita de a renunta in cazul in care nu sunteti multumiti.
Eu am optat pentru a construi cu o firma, insa fara factura, pentru a evita TVA-ul (am spus eu? scuze, un prieten din Germania mi-a povestit la telefonwinking ). Poate suma e mai mare decat la un mester, in schimb ai un contract si nu te doare capul de nimic. Vorbesc in cazul meu, unde tot firma s-a ocupat si de achizitia materialelor, eu doar alegand modele si culori, iar plata efectuand-o la finalizarea fiecarei etape. Diferenta de pret s-a recuperat astfel si din discounturile pe care acea firma le avea la depozitele de materiale, discounturi care in unele cazuri au ajuns chiar la 40%, si asta inainte de criza.

regis
| regis a răspuns:

O casa din lemn nu poate fi mai ieftina cu 40% decat una din zidarie. Asta pentru ca proiectul si autorizatia costa la fel de mult, fundatia va costa la fel de mult (chiar daca unii spun ca poate fi mai subtire la casele din lemn), acoperisul este identic, la fel tamplaria si finisajele. Costul peretilor este sub 10% din costul total al unei case, deci matematic este imposibil sa economisesti 40%.
In schimb daca pe viitor vei dori sa vinzi acea casa, pretul obtinut va fi intr-adevar cu cel putin 40% mai mic decat al unei case similare, dar construita din zidarie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In criza asta, mai indicat ar fi sa apelezi la o firma, au redus costurile mult, ca nu au de lucru (e drept, daca-i firma nu ai garantia ca nu-s neseriosi). Gandeste-te ca iti faci o casa pe care probabil o lasi si mostenire, asa ca nu te-as sfatui sa te lasi pe mana unuia cu 4 clase sa-ti ridice casa dupa cum il taie pe el capul.
In plus, cum a spus si @regis, daca angajezi echipa probabil va trebui sa rezolvi tu cu transportul, iar cheltuielile pentru asta sunt destul de insemnate.
Eventual vorbeste cu proiectantul, sau cu un diriginte de santier sa urmareasca lucrarea (si anunta si echipa/firma ca ai de gand sa faci asta, sa nu ai discutii dupa aia).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Mara. Iti dau o idee: construieste-ti o casa din lemn, este mai ieftina cu aprox. 40%. uite, iti trimit site-ul unui arhitect foarte bun care are o echipa foarte serioasa si ca pret e ok. merita sa suni. Succes. http://www.ecorema.ro/index1.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti pot recomanda eu o echipa, lucreaza f bine mi-au lucrat si mie si au preturi bune, Seful lor este Florin 0762. 911. 246

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu uitati sa va instalati, dupa terminarea constructiei, o statie de dedurizare pentru eliminarea calcarului. Instalatia va ramanea curata, fara depuneri de calcar, la fel centrala termica, masina de spalat, chiuveta, robinetii, etc. Statiile de dedurizare pe care le recomand sunt cele de pe www.purificatoare-apa.com. Aduc concentratia de calcar din apa la 0!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Recomand o firma buna si serioasa cu experienta foarte avansata(aproximativ 15 ani) pentru mai multe detaliiva asteptam sa ne contactaty la acest numar 0721387207 deoarece noi nu am gasit nici o posibilitate de contact.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunati la numarul de telefon 0763824049.Va pot ajuta la constructia unei case de calitate superioara de la A la Z cu preturi foarte mici, chiar in rate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma numesc Vasile Baies si am o firma de constructii daca va intereseaza va pot face o oferta la un pret avantajos.telefon 0740095328

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca mai sunteti interesata si inca nu ati gasit un constructor ne puteti contacta la nr. 0722317381 sau remproiect@yahoo.com

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna ziua! Sunt adiministratorul unei firme de constructii din Cluj-Napoca si sunt interesat de oferta dvs. Daca detineti un proiect cu autorizatie de constructie, putem discuta pe marginea realizarii lui.Costul depinde in cea mai mare masura de detaliile proiectului, amplasarea imobilului si constitutia geo a solului. Daca imi puteti facilita o copie dupa proiect (via e-mail) va pot face o oferta de pret.Mai depinde de dvs. daca doriti constructia la rosu sau la cheie.
Va las datele mele pentru a ma contacta in cazul in care doriti o colaborare. Tel 0724083502 / 0743083502, e-mail: ncsinvest@yahoo.com.
Cu stima, Vasile N.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca mai este actuala, va putem ajuta, daca sinteti interesat imi trimiteti o copie de pe memoriu tehnic si va pot face o oferta. Va las nr tel 0741754586 si un meiilcostelcostica49@yahoo.com. Sc Ghiconst Construct Srl. O puteti vedea pe bizo ro

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna seara suntem o echipa din harghita cu o experienta de 30 de ani si executam ori ce lucrare ne puteti contacta la nr de tel. 0725041449

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dna mara, putem sa va dam un sfat si chiar va punem la dispozitie o echipa buna si cu niste preturi foarte accesibile.
Ne puteti contacta la e-mail: diallo sidi: director. tehnic@autentik.com.ro sau sa intrati pe site-ul firmei AUThENTIK KONSTRUCT INVEST: www. autentik.com.ro

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ncsinvest srl din Cluj-Napoca. e-mail: ncsinvest@yahoo.com.Apelati cu cea mai mare incredere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamna asta e nr meu de tel 0755416893. pentru detalii mai amnuntitte sunati-ma si poate va pot ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numele meu este irinel si am echipa de meseriasi cu care va pot construi casa la un pret mai mult decat bun.nr meu de tel este 0721397585.ma puteti contacta pentru mai multe informatii. APROPO:toate firmele lucreaza tot cu oameni din popor. diferenta este ca firma iti ia mai mult.particularii nu sunt niste neica nimeni.sant meseriasi desavarsiti. cei ce vorbesc urat de particulari inseamna ca au lucrat cu persoane fffoarte ieftine si care nu stiau nimic...cu alte cuvinte au vrut sa faca o casa cu foarte putini bani...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

RADU IRINEL.tel 0721397585
constructii la rosu sau la cheie.amenajari interioare/exterioare.constructii din fier forjat[garduri/balustrade/porti/copertine]. preturi accesibile.seriozitate maxima...

| eva_2950 a răspuns:

Si eu in primavara ma apuc de constructia unei casute tot la vreo 30km de Buc. Daca apelezi la o firma de constructii o sa te sece de banuti(noua ne-au cerut 10000 euro doar manopera), daca iei un "neica nimeni"in ale constructiilor risti sa-si bata joc de materiale iar rezultatul final sa fie dezastros.Noi am inceput sa cautam in zona unde o sa construim casa, sa intrebam in stanga si-n dreapta de un constructor bun si astfel mai gasit un mester care a ridicat mai multe case in aceea zona.Am vb.cu el si o sa mai luam 3-4 oameni din sat sa-l ajute "asa cu ziua"cum se zice pe la tara. Spor la ridicarea casutei!

| cristian_5654 a răspuns:

Doamna nu stiu ce meseriasi tin cont de criza asta ca la ei e mai mare criza.Asa ca nu va pot ajuta cu nimic imi pare rau Succes

| gravuj a răspuns:

Dna MARA sfatul meu e sa gasiti o firma ne platitor de tva.
p=70mp, m=70mp, total =140 mp sau p=80mp, m=80mp, total 160mp
Asta inseamna la rosu 6100euro la rosudaca amprenta e de 160mp.
sau 140 mp la 5400 euro mp.la rosu. fara lindab.
Un contract conteaza mult pentru calitate, termen conform legii 10 in constructii.Asa pe cine trageti la raspundere pentru calitate, executie, etc.de exemplu noi nu sintem platitor de tva, oferim calitate, seriozitate garantie lucrare cu contract, factura, care va fi mentionat in contract.contact e-mail romeo.activ@yahoo.com NU SFATUI SA FACETI CU NEICA NENE.
sau

| gravuj a răspuns:

Luati legatura cu mine pentru sfaturi bune.
romeo.activ@yahoo.com
o zi buna.

| gravuj a răspuns:

BUNA ZIUA
Firma noastra construieste case vile la 35euro/mpla rosu.
doriti si la cheie.
Oferim contract, factura, SERIOZITATE, garantie lucrare si proces verbal de receptie pe etape.Respectam termenul, calitatea conf. legii 10 in constructii.
in contract se mentioneaza tot.TEL.0722618867.
Administrator
GRAVUJ IOSIF

| crissa_7705 a răspuns:

Buna, iti recomand o echipa care mi-au facut si mie sunt f buni, lucreaza bine si curat si sunt si buni la pret. Seful lor este Florin 0762. 911. 246