Diferenta este de brand, de modul de constructie al acelui polizor. Cele cu turatii mai mari,, da taie mai rapid, taie mai usor, taie mai uniform, sau mai fin, polizeaza mai rapid, asa cum zici.
De regula cele cu cablu, au turatii mai mari, pentru ca au curent constant, dar cum tehnologia avanseaz, si cele cu baterii pot avea turatii la fel, sau chair mai mari decat cele cu cablu.
Cele cu turatii mai mari, au si motoare mai puternice, pentru ca nu conteaza doara turatia, conteaza si putere, mai ales cand tai ceva metale, degeaba ai turatie foarte mare daca nu ai si putere.
Dar un polizor mai mic, mai usor, nu te astepa sa fie racheta, ele au diferiote rotatii, diferite marimi si puteri, functie de destinatia lor, adica ce se polizeaza, ce se taie cu ele, cat se taie, ori se polizeaza.
Vrei randament mare, productie mare, folosesti scule mari, grele care au turatii si puteri mari.
Vrei sa polizezi sau sa tai asa ceva pe linga casa, folosesti o scula mai usoara, nu te grabeste nimeni, asa ca iti faci treaba si cu aia.
Nu cumperi nu stiu ce scula OZN sa tai tu un fier din an in paste pentru ca te costa multi bani.
Cam despre asa ceva este vorba.
Raspunsul ala este, Taie si polizeaza mai rapid cele cu viteze mai mari.
Gandeste, polizezi cu mana, ce miscare faci cu mina si ce miscare faci cu polizorul asta electric.Cu mina polizezi in cateva minute, sau zeci de minute ceva, cu ala in secunde.Deci viteza conteaza, mai rapid la viteze mai mari.
Legat de ce scula sa ai pe linga casa. Daca tai sau polizezi ceva asa din cand in cand, este bun polizor cu cablu, pentru ca bateria in timp te lasa, si cand sa tai si tu ceva stai ca nu mai ai baterie
Cele cu baterie is bune, daca lucrezi cu ele zi de zi, daca necesita stiu si eu sa le folosesti unde nu ai curent la priza.
Am și pe acumulator și pe cablu.
Makita cablu are 12000 Milwaukee baterie 11.000.
Nu cred ca cele de 7000 ar fi ceva de capul lor.
Pe mine ma intereseaza care este diferenta? taie m-ai repede cel de 12000 fata de 7000?
Dacă știi sa deschizi o cutie de chibrituri fără sa dai betele pe jos ar trebui să-ți dai seama singur.