| All9754 a întrebat:

Buna ziua! Ce sa fac la mecanismul unui rezervor de toaleta, se umple cu apa pana sus si curge incontinuu in wc? Am incercat reglarea flotorului si mai sus si mai jos, dar nu se intampla nimic… nici manual daca ridic flotorul, tot nu se opreste apa… ce sa fie? Care e solutia sa nu mai curga apa incontinuu in wc

7 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Cand flotorul ajunge sus, ar trebui sa inchida valva si sa nu mai alimenteze cu apa rezervorul. Daca nu mai inchide, trebuie sa schimbi mecanismul din care face parte flotorul. Nu te complica sa incerci sa il repari, pentru ca nu cred ca se poate. E usor de schimbat si nu e scump.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca curge in continuu, atunci garnitura de la iesire (jos) nu se inchide perfect.
Trebuie scos, sterse ambele parti cu o arpa uscata, moale (din care nu ies firele), dupa care asezat la loc.

| darrio2007 a răspuns:

Schimbă mecanismul flotorului.

| All9754 explică (pentru Bula):

Pai daca opresc alimentarea cu apa, nu mai curge, ramane in rezervor…ideea e ca atunci cand se umple se umple pana la refuz

Bula
| Bula a răspuns (pentru All9754):

Ai doua garnituri:
- una la robinetul cu pluta, care se inchide atunci, cand apa din rezervor a atins nivelul MAXIM
- una in partea de jos a rezervorului, la SCURGERE.
Daca garnitura robinetului nu se inchide bine, atunci rezrvorul se umple peste masura si apa curge afara (la capac) din rezervor.
Daca garnitura de jos (de la scurgere) nu se inchide perfect, atunci apa curge in continuu spre WC-ul, iar (in interior) nivelul apei din rezervor nu ridica pluta suficient, pentru a inchide robinetul.
Nivelul de actionare a plutei se poate regla prin surubul vertical (lung).

| All9754 explică (pentru Bula):

Pai da, dar am reglat pluta aia, ba sus, ba jos si tot la fel se incarca bazinul… nu se intampla nimic, nu se opreste alimentarea cu apa cand ajunge apa la un anumit nivel ci da peste si e automat evacuata in wc

Bula
| Bula a răspuns (pentru All9754):

Nu intelegi ce am scris, de mai multe ori inainte?
Problema este la garnitura de la evacuarea rezervorului (jos, unde pleaca spre WC).
Scoate-o si curata (prin stergere cu o carpa moale) pe ambele parti!