Tot nu ai inteles nimic.
Chitanta de plata a impozitului se elibereaza pe numele proprietarului, nu pe a persoanei care plateste.
Plata retroactiva nu o poate face nimei in numele lui, decat proprietarul.
Ori, daca primaria spune ca exista proprietar, nu poate nimeni sa plateasca impozitul pe numele lui, decat pe numele propietarului.
Dupa cum spui tu, daca sunt proprietari care nu si-au platit impozitul pe 5 ani (si sunt), oricine poate sa plateasca impozitul si sa treaca terenul pe numele lui.
Si mai este ceva important: daca exista terenuri care nu au proprietar, acestea trec in proprietatea publica a primariei si nu se pot vinde decat in anumite conditii. Acestea nu pot trce in proprietatea privata a vreunei persoane fizice.
Ceea ce spui tu ca ar putea sa plateasca impozitul pentru 5 ani in urma si sa-l noteze in posesie pe baza acelei chitante, ar fi de domeniul penalului.
In al doilea rand, tu nu ai inteles cine poate face notarea de posesie. Daca ai fi citit unde te-am trimis ai fi inteles ca nu poate sa faca acest lucru oricine. De regula o fac acei propietari de fapt care mostenesc teren sau l-au cumparat fara acte autentice (sau nici un act) incheiate.
Ca incheiere, iti mai dau o trimitere: art.I, pct. 13. https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/203070
Vezi ca scrie si de cei 30 de ani de care spuneam eu.
Ca sa vezi ca nu stii nimic, pun intrebarile, reiesite din aceasta lege. Persoana care a intrebat:
1. Poseda terenul ca un adevarat proprietar? L-a lucrat? Poate dovedi cu martori acest lucru?
2. A platit impozitul ca un adevarat proprietar? Nu acum pe ultimii cinci ani.
3. Are extras de CF? Daca nu exista CF, ii trebuie dovada de la CF ca terenul nu este inscris la acest birou.
4. Semneza vecinii ca el este cel care a folosit terenul?
5. Poate cel ce a intrebat sa dea declaratie pe proprie raspundere, fara sa fie considerata falsa, raspunzand la pct. cerute in lege? De unde sa cunoasca acele date?
Am mai spus-o: chiar crezi ca primaria ii va elibera adeverinta prevazuta de lege, atata timp cat reprezentantii ei sustin ca exista un proprietar?
M-am interesat atat la Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor., cat si la Registrul agricol al primariei. Atata timp cat proprietarul sau in lipsa acestuia, primaria nu ii da dreptul sa-l foloseasca (proprietatea neputand fi transmisa unei persoane fizice in acest caz), actiunea se inscrie in penal.
Esti foarte haios, dar meseria mea nu are legătură cu discuția, cunosc subiectul pentru ca am fost sfătuit la randul meu pe o speță oarecum asemănătoare, cu niste terenuri mostenite, astfel ca am fost nevoit sa ma documentez si sa parcurg toate etapele, cu artificii legale in unele cazuri, pentru ca fiecare parcela a avut altă situație juridică.
Nu citesc "romanul" din simplul fapt ca aberezi de la prima propoziție si in continuare bati campii pe langa subiect, astfel ca imi e greu sa il urmăresc. Oricum, cam de mult a devenit penibila discutia, asa ca eu unul ii pun punct aici.
Multi sunt ca tine, care nu au cunostinte in domeniu, dar care se cred atotstiutori daca treci printr-o situatie asemanatoare.
Eu nu-ti spun nici ca aberezi, nici ca bati campii. Iti spun ca esti neofit in materie (ceea ce nu este o jignire, cum iti place tie sa o faci). Daca stii ce-i aia.
In meseria mea m-am intalnit cu multe zeci de indivizi care se cred stiutori in domeniul dezbatut, indiferent in ce situatie. M-am "luptat" cu asemenea gandiri si in instante.
Si cu asta am spus ce aveam de spus. Nu-ti mai raspund.
Si pentru ca m-ai jignit cu acele expresii, o sa te ignor.
Diamante întreabă: