anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua grup, am si eu o întrebare strict de izolare termica cu polistiren. Unde lucrez acum sunt constructii noi și este diferența între etaje și de 10 cm, sunt obligat sa plachez dublu și eu nu vreau, vreau sa stiu ce rol are sau unde mai este izolarea termica ca dupa ce știu eu nu se plachiaza dublu, ori pui o placa mai groasa sa iesi la nivel ori îndrepți peretele după izolezi termic.

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Și ce te oprește să pui placa mai groasa? Exista placi de 20 cm. Altfel, nu prea ai ce face decat sa dublezi. E si aia izolatie termica, odată ce există un material izolant. E adevărat că nu e tocmai ok sa faci așa, dar, in situații ca a ta, am văzut că se face.
Sau, te pui sa tai cu grija polistirenul. Dar pentru asta, ca sa scoți cît de cît nivelul de care ai nevoie, trebuie sa te pricepi, și părerea mea e că sunt puțini meseriasi care se pricep sa o faca bine, și care sa vrea sa o faca, căci e mult de lucru. Și va exista o cotă unde grosimea polistirenului va fi foarte mică. Și necesită și un aparat de taiat polistiren.

| darrio2007 a răspuns:

Se placheaza si dublu. Unde sunt diferente folosesti polistiren de diferite grosimi ca sa ajungi la cota care iti trebuie.

| SavaDan a răspuns (pentru darrio2007):

Inseamna ca cunosti meserie de te rupi, nu exista placare dubla fiindca nu se mai numește izolație termică

| darrio2007 a răspuns (pentru SavaDan):

Alo, baiatu, se lipesc placile tot cu adeziv pentru placat. Cu gletiera cu dinti, apoi le aplici pe perete in functie de grosimea care iti trebuie pentru a merge in cota necesara.
Nu ma contrazice, ca nu ai succes. Lucrez in domeniu de ani de zile.
Daca tu nu vrei sa faci placare dubla, inseamna ca esti incapatanat, nu ca nu se face, tinere.

| relian a răspuns (pentru SavaDan):

laughing nu se mai numeste izolare termica adica? Deci dupa tine daca pui o bucata de polistiren peste alta bucata, gata, ala nu mai izoleaza sau ce?

Ce scoala ai facut? Intreb, chestiile astea se invata la scoala generala, is chestii generale ce ar trebuie sa le stii.
Poti sa pui 100 de palci,aia tot izolare termica se numeste,ca doara nu pui metal,sau ciment,odata ce materialul ala este material izolator termic,ala izoleaza mai bine cu cit creste grosimea.

Ca idee daca pui strat f gros de polistiren,ala va izola si mai bine termic acolo unde faci lucrarea aia.
Adica mai simplu, daca separi o incapere mic,o cutie ceva cu o foaie de polistiren,in jumate bagi caldura f mare, in cealalta jumate, caldura va patrunde f putin.
Cu cit placa de polistiren care separa este mai groasa, cu atit caldura va trece mai deloc.
Ok ai priceput acum cei aia izolate termica? Deci este un material care nu lasa caldura sa treaca dincolo.
Bei cafele? Ai auzit de termos? Ei ala asa este facut, are ceva materiale izolatoare, ce nu lasa caldura sa iasa de acolo, ori sa se faca schimb de caldura intre interior si exterior.

Bine atit cit poate sa izoleze cele 2 medii, intern si extern.

Deci dupa tine de pui o placa de polistiren peste alta placa, gata deja aia se topeste sau ce se intampla?
Macar zine sa ne luminam si noi ce se intampla in mintea ta, cum vezi tu ca nu mai se numeste izolatie.

| relian a răspuns:

Daca iti place sa muncesti mai mult, atunci baga ciment laughing iar daca vrei sa bagi ciment normal,mai lipeste peste polistirenul ala o alta foaie,nu dauneaza cu nimic, o sa izoleze mai bine acolo.

Normal, logic izolarea nu se face afara,dar daca asa e moda,asa este acolo modelul laughing izolezi cum stii,cum ti se spune,asta daca lucri la o companie ceva.
Daca zidul respectiv este cu denivelari, cel mai indicat ar fi, asa cum ai spus si tu, aduci zidu la acelasi nivel, apoi izolezi.

Daca zidu are diferente, dar alea is netede, dar exista diferenta doara intre etaje ce spui, in cazul ala, mai bagi o folie de polistiren, e mai putina munca, mai usoara, mai mic costul, comparativ cu sa dai incarcatura.
Cum am spus, daca lucri la companie, nu faci ce vrei tu laughing or sa te dea aia afara, faci ce iti spun aia sa faci.

Daca nu esti sigur ce trebuie sa faci, intreba pe sefii de pe acolo, aia or sa iti spuna ce si cum sa procedezi.

Pai tu ce faci? Lucri la mine, dar te duci la vecinu sa intrebi cum sa lucrezi sau cum? laughing