| Darkshadoww a întrebat:

Buna ziua, intreb pentru un prieten, vrea sa cimenteze o curte de cca 150 mp cam cati saci de ciment ar intra?

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Eu nu as turna sub B350, care inghite 300 kg la mc.
De fapt eu nu as turna betoane in curte, dar e alegerea fiecăruia cum si-o strica...
La 15 cm grosime, ar intra 22.5 mc de beton, deci vreo 6750 kg ciment, grosso modo 170 de saci.
Vad ca unii au calculat 20 sau 40 de saci; fratilor, lasati-va de glume! La 40 de saci ar veni 70 kg de ciment la metrul cub de beton, sunt curios de unde ati luat reteta asta, ca nu iese nici macar un mortar bun.

| cristi202 a răspuns:

Nu stiu daca e cea mai buna solutie cu saci de ciment. E multa munca, si trebuie platiti oameni care sa faca materialul si sa
traga placa. Plus ca trebuie sa fie tinuti sub observatie mereu, ca altfel pateste ca o cunostiinta a mea, care a facut placa de la terasa casei. Cu 40 de saci, trebuia sa ii iasa "beton", si a lasat treaba in mina meseriasilor, si cand s-a intors, "meseriasi" erau gata de plecare, cu treaba facuta, dar cu 20 de saci de ciment de-ai lui in microbuzul lor. Dupa doar doi ani, betonul placii a inceput sa se farimiteze. Treaba facuta de Dorel.
Ideal ar fi sa faca cu beton gata preparat din statiile de betoane. Daca are una pe aproape, poate fi fericit, costul e minim, caci costul se calculeaza si in functie de distanta parcursa de cifa. Dar pentru cost, se poate interesa la cea mai apropata statie. O cifa vine cu, din cate stiu, in medie cu 8 mc de beton. La 150 de mp, cu 15 cm grosime, ai aproximativ 23 mc de beton. Cu trei cife rezolva rapid problema, intr-o singura zi, si are nevoie doar de doi oameni, care sa traga betonul la nivel. Altfel, 3-4 oameni care sa traga doua zile zi-lumina.
Avantajul, pe linga rapiditatea executiei e si siguranta ca materialul e de calitate, in plus, la statiile de betoane se mai baga in beton si anumiti aditivi, care sa creasca calitatea betonului. Deci ce e facut, ramane facut, fara surprize ulterioare.
Chiar daca va iesi mai scump cu betonul venit gata preparat, eu cred ca e mai in avantaj, datorita calitatii betonului si a duratei de executie. Desi e posibil ca diferenta sa nu fie semnificativa.
Eu zic ca prietenul tau, sa se informeze clar, sa se gindeasca bine, si sa puna pe hirtie toate costurile, avantajele si dezavantajele, atit cu betonul facut la mina, cit si cu cel venit. Si sa aleaga varianta cea mai convenabila.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

*Sa toarne o placa de beton.
Grosimea minima pe care o recomand e de 15cm, cu plasa sudata si reteta de beton casnic slab, 1/4. Adica o lopata de ciment la 4 de nisip.
Rezista la trafic normal, inclusiv masini, dar sa nu pui niciodata sare pe el.
Daca vrei sa fii sigur ca tine in timp, faci 1/3.
Nu stiu sa estimez exact cat ciment va intra, dar din experienta iti spun clar ca va egala sau va depasi pretul betonului profesional, adus cu cifa. Pentru ca nisipul la ocazie e scump (chiar si balastrul), sacii de ciment foarte scumpi.
Cei de la statiile de beton jongleaza cu cantitati industriale si au preturile materialelor mult mai jos, ceea ce ii ajuta sa-ti ofere betonul preparat perfect, la pretul la care ajungi si tu la lopata/betoniera, sau chiar mai ieftin.
Asa ca, recomand:
150mp de folie
150mp de plasa sudata
24mc de cel mai simplu beton, la 250-350 de lei/mc
(150mp X 0.15 = 22, 5mc)
Si ceva scanduri/placi de cofraj.

| relian a răspuns:

Si noi pe aici de unde sa stim? Daca nu stii tu,sau prietenul tau,noi nici atit laughing
Sa torni beton undeva nu este ca si cum ai trage o linie cu creta pe asfalt.
Deci betonu ala are o grosime, este volum nu este lungime, sau doara suprafata.
Volumul se masoara in metri cubi, deci mai ai nevoie de inca o cifra, grosimea, sau inaltimea placii aleaia.

Tu intrebi de faprt de ciment nu de beton.Ai inca o necunoscuta laughing ce fel de beton vrea sa faca, cit de tare, pentru ca se folosesc cantitati diferite de ciment, fctie de reteta de beton.

Dar cred ca tu de faqpt ai vrut sa spui beton nu ciment, pe viitor exprimate corect sa stie omu ce raspuns sa iti dea.

La suprafata aia de 150 mp daca torni un beton de 10 ori 15 cm o sa ai nevoie de 15-25 mc de beton.
Cel mai indicat este sa cumperi betonul deja facut, spui alora ce tip de beton doresti, ia unu tare, sa nu se spele la prima bruma laughing

Cineva spune pe aici ca desi te costa mai scump betonu ce vine cu cifa ar fi mai indicat.
Betonul de la cifa nu este mai scump decat betonul cel faci tu acasa, ala cel faci tu acasa este mai scump.De ce? Simplu pentru ca tu cumperi ciment, piatra, nisip cu un pret, aia de la balastiera cumpara de 10 de ori materialele mai ieftin ca tine, deci nu-i mai scump la aia ca la tine.

Cam asta e asa in mare.

| gabicoo a răspuns:

Intră cam 20 de saci + soacra!

| cristi202 a răspuns (pentru gabicoo):

Vrei ca pe urma sa scirtiie betonul cand calca pe el? happy

| CIaudiu a răspuns:

Pai si prietenul asta al tau nu stie matematica? depinde mult de tipul betonului, cantitatea de apa, balast si aliant folosit. Sa caute pe net tipul de beton care i se potriveste cel mai bine, modul de preparare si dupa sa inceapa sa faca calculul in mc.

| gigite a răspuns:

Depinde ce utilitatea va lua curtea, ring de petreceri, dans, trafic de oameni, terasa, sau trafic de masini, utilaje, etc... Propunerea mea e sa fie utilizate pavele, la alegere, care ulterior de pot valorifica...

| gigite a răspuns (pentru gigite):

Se pot valorifica.

| Darkshadoww explică (pentru gigite):

Cam toate tipurile de trafic? oameni si masina personala

Întrebări similare