Bancile iti acorda imprumuturi, deci cu ei trebuie sa tratezi.
De obicei se ia in calcul salarul de baza (si siguranta locului de munca).
Imprumutul il faci repede, gandeste-te daca ai banii necesari sa-l platesti in viitor
Ma voi descurca... sunt sofer profesionist de meserie!
Chiar daca voi schimba serviciul... un venit mai mic de 1800 lei nu ai cum sa ai ca sofer!
Pai... Eu nu pot sa-ti dau sfaturi deoarece nu ma pricep, eu ti-am zis ideea de baza, consulta-te cu cineva care se pricepe, poate ai noroc aici
Nu vreau sa-ti stric viitorul daca gresesc cu ceva, e o chestie serioasa aici
O sa fac sa fie rata cat mai mica... deoarece eu ma bazez pe faptul ca de ex daca rata va fi 350 lei sau 450 lei pe luna eu am posibilitatea sa platesc 1350 sau chiar 1450 ai inteles
Si voi cauta sa il si o sa iinchiriez daca se poate pentru ca eu am unde sta!
Nu poti calcula rata dupa cum vrei tu, rata se calculeaza in functie de valoarea apartamentului, a dobanzii atasate la valoarea imobilului si la perioada de timp in care platesti casa. In prima jumatate a perioadei, platesti de fapt dobanda banilor imprumutati si apoi cei pentru casa. Daca iei casa pe 30 de ani, o platetsi de cel putin 3 ori la valoarea de cumparare.
Sfatul meu este sa mai strangi bani si sa ai de depozit macar 30% din valoarea casei, ca sa imprumuti mai putini bani de la banca, pentru ca dobanzile bancare sunt enorme, iar tu ai azi servici, dar maine posibil sa ramai fara si atunci risti sa ajungi pe drumuri, iar banca iti scoate casa la licitatie si ti-o vinde posibil in pierdere, tu nemaiprimind nimic inapoi.
Asta ma gandeam si eu sa mai tin de bani... si sa incerc sa strang macar jumatate din suma adica vreo 10.000 euro... am posibilitatea sa strang aproximativ 1700 lei pe luna