Nu conteaza temperatura/umiditatea, ci materialul care vrei sa-l lipesti.
Temperatura conteaza uneori. Unele silicoane (sau adezivi) se întăresc și devin casante sub o anumita temperatura, cera ce duce la pierderea proprietăților lor pentru care au fost create.
Eu gandesc altfel, lichidul cu care lipesti, este evident "cald", se raceste/intareste apoi dupa ce materialul este "lipit", iar "lipitura" este acoperita de materialul care l-a lipit, Benzile adezive nu ingheata. Sau despre ce este vorba? Sper ca nu trebuie sa fac comparatie cu "zapada=apa" si sa ma zbat in explicatii romanesti.
Ce spui tu e valabil la procedeul de lipire la cald. La rece, difera. Un silicon poate fi elastic după uscare la temperaturi obisnuite, dar la o temperatura foarte scăzută sa se întărească și sa crape, ceea ce nu e de dorit în cazul etanseizarilor. Sau, hai sa iti dau un exemplu mai simplu. Pasta de lipit chinezeasca pentru penele de cauciuc la biciclete se comporta foarte bine la temperaturi normale. Am avut petece puse cu ea care m-au ținut cit a ținut camera, și mai bine de un an. Dar, exista un risc foarte mare ca lipitura sa cedeze la temperaturi mari, peste 35 de grade. Am pățit de cateva ori, și de atunci iau doar kit de pene de calitate.
Deci, sunt adezivi influențați de temperatura. Și chiar și de umiditate unii din ei, din cate știu binecunoscutul aracet e sensibil la umiditate excesiva.
Recomand Sikaflex 11 FC, este un adeziv care rezista foarte bine atat la temperaturi scazute cat si la umiditate
Adezivul Sikaflex 11 FC, lipeste foarte bine, metal, plinte, interior exterior, il folosesc si recomand