Si eu am centrala prin Condensare. La mine nu merge mai mult de 60 grade. Eu o tin pe 50 grade (asa cica-i optim! Scrie in instructiuni. Uita-te in instructiunile tale). Eu am de 2 ani. Si cand a fost mai frig am reglat din senzor temperatura cat am vrut. 60 grade este arhisuficient.
Nu trebuie sa te uiti nicăieri. O centrala in condensare este cu atat mai eficienta cu cat temperatura setata este mai mică.
Daca in casa e plăcut la 60 de grade, incearca sa cobori la 50. Daca fac fata caloriferele la 50, redu si mai mult, daca nu urca putin.
Eu de exemplu am supradimensionat putin caloriferele, asfel incat toamna si primavara o tin pe 38 (minimul centralei), numai in lunile geroase o rodica la 45.
Economia nu rezultă numai din eficienta condensarii ci si din protejarea centralei. Sub 45 de grade depunerile de calcar sunt nesemnificative, dar cresc exponențial cand temperatura apei creste.
Eu zic sa faci ce zic cei care au instalato. Daca ti se pare frig maresti temperatura de la termostat.
Pentru ca o centrala sa functioneze in condensare temperatura trebuie mentinuta sub 55grade, 60 este deja prea mult... centrala nu va functiona in condesatie, scopul este de a consuma cat mai putin combustibil, poti sa reglezi la temperatura la cat vrei tu, dar centrala nu va mai functiona in condensatie