| Calinm22 a întrebat:

Buna ziua, oare merită să trec de la aragaz la plita electrică, sunt curios de consum pentru că eu sunt la lucru toată ziua și doar seara pot sa gatesc

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Da, dar pe inducție. E drept ca s-a scumpit curentul, dar nici gazul nu s-a ieftinit. Iar gatitul merge de 2 ori mai rapid.
Vad ca unii arunca 100-150 in plus la factura, eu am plita pe inductie si platesc sub 100 totalul. E drept ca nu-s master-chef, dar 150 probabil consum intr-un an.

| darrio2007 a răspuns:

Ramai la aragaz. Te costa mai putin daca spui ca gatesti doar seara.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu de cand am trecut la plita (nu plinta) cu inductie nu m-as ma intoarce niciodata la aragazul clasic. Nu arde oalele, nu te arzi la degete, nu ia foc casa daca uiti ochiul deschis si e foarte usor de curatat.

| sierra1 a răspuns:

Fă și tu un calcul: cât (timp) ai de gând să gătești in medie/zi și compari cu cât plătești acum. Apoi decizi dacă merită sau nu

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Plită mă nu plintălaughing plinta o pui la parchet ori daca este si electrica te curentezi, plita poate fi electrica sau pe gaze, merita sa ti pui plita pe curent daca o folosesti rar ca altfel te rupe factura la lumină ca aia consumă, pentru cineva care foloseste plita toata ziua sa faca mincare este mai rentabil pe gaz.

| mihai69 a răspuns:

Dacă iei una pe inducție, e ok. Dar vei avea nevoie de oale speciale. Mă rog, nu foarte speciale, doar să fie din tablă de fier sau fontă, nu de aluminiu sau inox nemagnetic.

| relian a răspuns:

Eu zic sa pui un aragaz din carton,sa il ai doara ca decor laughing asta daca gatesti seara,pentru ca daca gatresti seara o sa si maninci, mancatu seara te va ingrasa mai mult, asa daca nu ai la ce gati, maninci mai rar laughing ramai slab, maninci pateu si parizer, maninci covrigi, un covrig de 3 ori pe zi laughing
La ce preturi is la gaze si curent electric in RO ar fi indicat sa treci la ce am zis eu, atragaz decorativ laughing te uiti la el si te gandesti ce mancaruri bune face, te saturi doara asa, bagi un covrig zici mmmm ce bun e.
Adevarul ca in RO sunt covrigi buni, eu numa covrigi as manca happy

| Frank51 a răspuns:

La aragaz este ieftin
Plita cu inducție consumă mult, având în vedere scumpirea energiei este un efort financiar mai mare. Vorbim de 100-150 lei în plus la factură.

| zilog a răspuns:

Mai bine iti pui contor pasant la gaze
sau iti tragi tu gaze de pe holul blocului din conducta aia mare cu contor special pentru tine
si daca ai un singur aragaz
atunci vei plati maxim 30 lei / luna la gaze

pentru ca vecinii tai se incalzesc cu cuptorul de la aragaz