| Iscu a întrebat:

Bună ziua! Pentru alimentarea cu 24 v la un subsol ce transformator recomandați pentru cca 6 utilizatori, iluminat cu becuri led 8-10 W? Un traf 220-24v 160va gen Dedeman e ok? Și ce tip de cablu pot folosi. Menționez ca din doza de derivație către cele 6 posturi nu am mai mult de 4-5 m liniari. Va mulțumesc pentru răspunsuri. Bineînțeles dau fundă.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Becurile led functioneaza la o tensiune de 220 V, curent alternativ. Nu vor functiona la 24 de volti.

| Iscu explică (pentru darrio2007):

Mulțumesc... Exista și becuri led 24v ca.

| relian a răspuns:

Ce vrei tu sa folosesti, pui cablu de orice grosime, dar minim aprobat pentru iluminat, dar nu vad ce te complici cu transformator, cand ledurile merg si la 220v.
Daca tu crezi ca ai consum cu transoormator mai putin, eu nu cred, tot acolo te duce.
Daca folosesti doar pentru lumina, poti pune cablu minim ce se pune la lumina la casa, dar ca idee, cu cit mai gros cu atit mai bine, dar mai scump

Daca ai vazut luminile alea cu led, ce cabluri au, zici cas ate laughing, cablu ce se foloseste la circuitele pentru iluminat la casa, aptm este in regula.
Bine omu poate folosi orice cablu ca si grosime, dar aprobate si dupa norme, is limite, cel putin in jos, subtire ma refer, se pune cablu de o grosime minima aprobat, despre aia vorbesc.

Asa in sus ca si grosime, poti folosi cit de gros doresti tu, dar te costa mai mult.