Apa dintr-o fântână provine din apa freatică, care este conținută, care inundă rocile și pietrișul din acea zonă. Astfel o să o găsești într-o zonă de câmpie, în apropierea unui râu. Cu cât sapi mai în adâncime, dar nu foarte adânc, ai șanse mai mari. Dacă fântâna ta are apăl. dar nu prea multă, ca să poți utiliza apa din ea, este necesar să o adâncești, ca să se formeze un bazin de apă. Apa pe care o are acum, este nivelul cel mai înalt al apei freatice din zona ta. Acesta nu ai cum să îl ridici pompând apă în ea, căci ea se va scurge înafara fântânii, in straturile de rocă alăturate și nivelul va reveni la ceea ce a fost înainte de pompare. Când ai săpat fântâna, ai dizlocat roci din peretele fântânii, printre care a intrat aer. Apa pompată de tine a înlocuit acest aer. La eliberarea pungilor de aer prin apă, s-a produs zgomotul asemănător fierberii.
Astfel, pomparea de apă în fântâna ta, nu are nici un efect, nu vei avea mai multă apă în fântână astfel, soluția este să o adâncești.
Trebuie sa dai de un izvor care va alimenta fantana constant. Solutia este sa adancesti fantana pana cand apa este la inaltimea dorita.
MarianaGabriella întreabă: