Google translate
https://www-manualslib-com.translate.goog/......Bco65.html
Multumesc mult. E un aparat cam vechi, si nu reusesc sa ii dau de capat. Am probleme cu el pe partea cu esspresorul. Cafetiera functioneaza, la esspresor nu-mi curge apa, decat foarte putina. Cred ca este infundat cu calcar
Ok!
M-am uitat la modelul indicat in link-ul dat de utilizatorul @TomJerryTom si am ajuns la urmatoarea concluzie:
Am si eu un esspresor aproape la fel, dar fabricat de firma UFESA.
I-am gasit manualul de utilizare (inclusiv in limba romana), functioneaza la fel ca al tau, deci te poate ghida.
Aici il poti citi si descarca, tipari:
https://www.manualslib.com/manual/1091362/Ufesa-Ck-7350.html
Daca totusi nu seamana modelul, atunci cauta manualul modelului pe pagina fabricantului, dupa tip (vezi indicatia sub cautarea de sus)
https://www.delonghi.com/ro-ro/suport-client/manual-de-instructiuni
Multumesc. Am intrat si eu pe site-ul lor oficial, si nu gasesc acest model. Nu e vorba doar de cum functioneaza, ca e simplu sa ma iau dupa poze. Insa am ceva probleme pe partea cu esspresorul, cred ca e infundat cu calcar, deoarece nu curge apa, decat extrem de putina. Aparatul este cam vechi, intamplator am intrat in posesia lui si vreau sa il daruiesc cuiva, dar functional
Si la al meu se intampla sa se infunde.
Problema infundarii rezolv relativ usor:
1. Spal bine filtrul de la espressor la apa curgatoare si-l las sa se usuce bine.
2. In rezervorul espressorului pun atata apa, cat este masura canii de sticla (in care curge). In apa amestec o lingurita plata de bicarbonat de sodiu. Inchid bine capacul rezervorului de apa.
3. NU PUN CAFEA in filtru!
4. Reglez butonul de presiune la minim (varful subtire a semnului)
5. Pornesc espressorul (din comutator) si astept. Un beculet (rosu) aprins indica alimentarea cu curent.
6. Dupa maxim 5 minute, apa incepe sa curga. Lasam sa se goleasca rezervorul (pana ce apa se opreste si se aprinde si a doilea beculet (la mine: verde).
7. Secventa de spalare (2-6) o repet de 2-3 ori, de fiecare data maresc un pic presiunea (din butonul de reglaj).
Dupa spalarea espressorului (1-7) putem pune cafea in filtru si s-o preparam (cu apa proaspata).
Daca la prima trecere nu iese apa, dupa 5-6 minute OPRIM aparatul din butonul de pornire-oprire si verificam apa. Punem o carpa groasa peste capacul rezervorului de apa si-l deschidem foarte incet (poate fi sub el apa fierbinte, sub presiune! ).
In cazul ca apa este cu aburi, fierbinte, atunci diuza de cafea este infundata in continuare si trebuie curatita (cu un ac).
In cazul ca apa din rezervor a ramas rece, inseamna ca nu functioneaza rezistenta electrica de incalzire (necesita service).
Iti multumesc tare mult. mi-ai oferit informatii interesante. uitasem de multipla necesitate a bicarbonatului. btw, sa stii ca se infierbanta zona de langa rezervorul de apa, dupa vreo 5-10 min, cand asteptam sa picure 2-3 stropi de apa. Picura doar, nu curge fluent. maine pun la bataie ideea ta geniala. sper sa dea rezultate. Doamne ajuta!
Ok, sa-mi spui ce ai reusit!
Treci cu apa in mai multe trepte, iar cand incepe sa curga - ridici cate un pic presiunea (din buton).
Evident, incepi cu minimul, pana ce functioneaza "fluent".
Treptat, se va curata. Chiar daca nu va functiona la presiune maxima, se poate folosi i apropierea presiunii minime (unde mai functioneaza, curge). La mine functioneaza putin mai sus de un sfert de scala (peste minim).
Am pus ieri putin bicarbonat (jum de lingurita), a picurat din cand in cand vreo 5-10 minute, apoi, nu a mai vrut sa picure deloc, chiar daca l-am mai lasat vreo 30min. Mainainte am pus o lingurita de bicarbonat in apa, a picurat un pic mai des, apoi iar s-a oprit. Tin sa mentionez ca am dat un ochi in rezervorul de apa, cu lanterna. Doamne ce e inauntru! Ma mir ca nu au crescut broaste, copaci. Am curatat cat de cat cu o perie de silicon peretii, ca erau si sunt alb cu negru. un fel de mucegai persistent. Tind sa cred ca cineva a lasat apa inauntru, cativa ani de zile, si s-a format acel mucegai, plus calcarul din cauza nefolosirii apei filtrate. Eu am un esspresor performant de la Philips, am grija de el ca de ochii din cap, dar de acesta de la DeLonghi, cineva si-a batut joc de el grozav. Sper sa il fac functional, caci ar fi pacat, pare un esspresor interesant, si as vrea sa o bucur pe mama cu el
:O Inteleg.
Spala interiorul rezervorului, dupa care incearca sa desfunzi si partea de scurgere (cu un ac sau cu o sarma subtire de fier moale, care trece prin diuza (cel putin in zona ei). Cel mai bine s-ar putea curatat daca s-ar demonta.
La sfarsit, mai incearca spalarea cu bicarbonat.
Buna simpatico,vezi ca nu trebuie sa traduci nimic,aia dau acolo si poze,arata fiecare buton si scrie pentru ce este dar asa scurt,si daca nu ai stii engleza deloc tot ai pricepe.
Daca nu ai rabdare sa te uiti la o poza,pe aici cum de ai rabdare sa citesti atatea mesaje?
Ala e motiv ca nu ai rabdare, mai degraba spune ca nu stii.Dar si asa sa intri pe aici, sa pui intrebarea, sa astepti ca cineva sa si raspunda cum de ai rabdare?
Pai timpul asta bagai pe google translate si tot rezolvai.
Scuze ca nu te rezolv am vorbit doara pe linga, daca ma injuri asta e.
Voiam sa spun ca netu asta il poti folosi si sa mai afli una alta, nu doara barfe si Facebook
mirceapeiaaa întreabă: