| angis a întrebat:

stie cineva cum pot scapa de mucegaiul aparut pe pereti? am dat cu tot felul de solutii si cu vopsea contra mucegai, dar fara nici un folos ca tot apare dupa nici o saptamana.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Asta pentru ca solutiile inlatura efectul, nu si cauza. Mucegaiul apare numai in mediu umed, ceea ce arata ca vaporii de apa din aer condenseaza pe peretii reci. Deci cauzele sunt umiditatea din aer si proasta izolare a peretelui.
Pentru a izola peretele, exista mai multe variante. Ideal este sa izolezi pe exterior cu polistiren, dar daca locuiesti la bloc e mai greu. In acest caz, poti opta pentru polistiren la interior, sau rigips+vata minerala.
Pentru a reduce umiditatea aerului din casa, sunt mai multe masuri, in functie de cauza: montarea unei hote la bucatarie, un ventilator la baie, evitarea uscarii hainelor in casa, aerisirea in reprize scurte, de mai multe ori pe zi cate 10 minute samd. Sau poti folosi un dezumidificator, de preferat electric.
Mai sunt si cateva cazuri particulare ale aparitiei mucegaiului, cum ar fi peretii proaspat tencuiti, care nu au apucat sa se usuce coplet, caz in care problema se rezolva de la sine pana anul viitor, sau absorbtia umezelii din alte surse, cum este de exemplu cazul caselor cu fundatie joasa, unde umiditatea vine din pamant (fenomenul se numeste capilaritate). Exista solutii si in aceste cazuri, dar sunt mai costisitoare si mai greu de aplicat.

14 răspunsuri:
| costymaximus a răspuns:

Uite aici http://www.infoconstruct.ro/......mould.html
sau Umezeala si consecinta ei imediata, igrasia, sunt probleme cu care se confrunta fiecare intr-un moment sau altul, si de multe ori avem greutati in a scapa de efectele lor nedorite: pete dizgratioase pe tavan si pereti, dezvoltarea de ciuperci si mucegaiuri, mentinerea, in ciuda tuturor eforturilor, a unei atmosfere umede, incarcate, nesanatoase in camerele afectate. Daca si dumneavoastra aveti una sau mai multe dintre aceste probleme, nu va alarmati! Exista solutii excelente, si pentru orice buzunar, care va vor scapa pentru totdeauna de petele acelea antipatice.

Ce putem face impotriva igrasieiDar mai intai, ce este igrasia? Igrasia consta in petele de umezeala, de multe ori de culoare galbui (datorita faptului ca apa dizolva si scoate la suprafata sarurile din zidarie) care apar in anumite zone ale peretilor si tavanului; ele distrug atat stratul de vopsea aplicat pe un perete, cat si tencuiala de pe acesta, placile din ghips-carton sau orice alt material poros aflat in calea lor.

Umezeala mentinuta mai mult timp este un mediu propice diversele vietati (mucegaiuri, alge, ciuperci, bacterii), care adauga o nuanta inchisa 'picturilor' de pe peretii dumneavoastra. Mari amatoare de apa si caldura, ele ataca, la randul lor, materialele cu care intra in contact. Umiditatea poate proveni atat din interior, prin intermediul vaporilor de apa care se condenseaza pe pereti, cat si din exterior, prin fundatii neizolate sau acoperisuri deteriorate. Bineinteles, este imperativ sa adresati in primul rand cauzele, si abia apoi efectele igrasiei. O simpla revopsire si refacere a tencuielii nu va rezolva nimic, si igrasia va reapare cu prima ocazie.

Solutiile de combatere a igrasiei merg de la vopsele si tencuieli cu proprietati speciale, la metode avansate care folosesc curentul electric de mica intensitate pentru respingerea umezelii sau a luminii ultraviolete pentru sterilizare. Nu trebuie decat sa alegeti variata care vi se potriveste si sa treceti actiune.

Tencuiala antiigrasie: destinata in special caselor afectate de infiltrari prin ascensiune capilara, aceasta tencuiala are avantajul ca permite uscarea zidariei umede datorita gradului ridicat (30-40%) de porozitate, ce incurajeaza o excelenta difuziune a vaporilor, pe cand sarurile transportate de apa, care ar putea sa distruga tencuiala nu pot patrunde prin aceste spatii. Punerea in opera este identica cu tencuiala conventionala, si nu ridica nici un fel de problema suplimentara.

Vopseaua pentru suprafete umede: vopselurile pe baza pe baza de rasini termoplastice, pentru pereti interior, blocheaza umezeala provenita din perete, impiedica dezvoltarea mucegaiului, si rezista la presiunea negativa a apei. Atunci cand tratarea directa a cauzelor umezelii este prea costisitoare, folosirea unei astfel de vopseli este o solutie excelenta pe termen mediu.

O solutie mai scumpa, dar eficienta, este metoda electro-osmotica pentru uscarea zidurilor si indepartarea igrasiei, care consta in introducerea in zid, printr-o serie de anozi de titan montati in zidarie chiar deasupra nivelului solului, a un curent electric de foarte mica intensitate, total inofensiv. Efectul obtinut este respingerea umezelii inspre partea inferioara a zidului si disiparea sa inofensiva inapoi in pamant, peretii ramanand perfect uscati si protejati de igrasie.

O lampa cu ultraviolete, de felul celor folosite in spitale, lasata cateva zile sa lumineze peretii camerei afectate, va elimina complet toate mucegaiurile si microorganismele ce cresc pe pereti. Aveti insa grija sa va protejati ochii cu ochelari de soare cu un bun fator de protectie UV, evitand sa priviti direct in bec si expunerea prelungita.

Alternativ, peretii afectati de igrasie se pot acoperi cu polistiren expandat, acoperit de plasa de rabit peste care se tencuieste. Recomandate sunt placile de 1 cm, maxim 2 cm.

| EUSIATIT a răspuns:

Apa cu clor amestecata dai pe perete cu bidineaua. dar daca e frig in casa va aparea din nou. nu usca rufe pe calorifer. aeriseste zilnic eventual usuca cu un radiator. alata solutie nu este decit asta sau sa ti izolezi peretii cu celuloza dar vara sa faci asta.

lolita
| lolita a răspuns:

In primul rand trebuie sa aerisesti in fiecare zi, chair daca este frig afara sau sa-ti cumperi un aparat care absoarbe umezeala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai parinti mei dau cu inalbitor

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| BlackButterfly a răspuns:

Cu ajutorul clorului.

| BlackButterfly a răspuns:

Cu ajutorul clorului.

| MarcelSpataru a răspuns:

Mucegaiul este o problema frecventa in locuințe si, daca nu este tratat, poate cauza probleme grave de sanatate. Nu numai ca avand mucegai pe perete este inestetic, dar poate fi si daunator pentru plamâni, asa ca este important sa scapați de el cât mai repede posibil.

Cum se elimina mucegaiul

Îndepartarea mucegaiului nu este intotdeauna atât de simpla pe cât ați putea crede. Exista câteva abordari diferite pe care le puteți adopta, iar cea mai buna pentru dumneavoastra va depinde de amploarea problemei mucegaiului si de tipul de suprafața afectata.


Utilizați un dezinfectant pentru a ucide mucegaiul si pentru a preveni reapariția acestuia.
Îndepartați toate materialele afectate si inlocuiți-le cu altele noi
Acoperiți zonele cu mucegai cu o folie de plastic pentru a impiedica raspândirea sporilor.
Utilizați un dezumidificator pentru a reduce cantitatea de umiditate din aer


sursa: https://fii-modern.com/cum-sa-scapi-de-mucegai-pentru-totdeauna/

Daca zona mucegaita este mica (mai puțin de aproximativ 3 metri patrați) si mucegaiul se afla pe o suprafața neporoasa, cum ar fi sticla sau gresia, de obicei o puteți curața cu un detergent de uz casnic si o perie tare.

| ANTIMUCEGAI a răspuns:

Www.antimucegai.ro. aici gasesti raspuns la problemele tale. siguri ai tamplarie pvc. cand se face condens in jurul geamului inseaman ca nu aveti izolatie injurul geamului pe exterior. nu imi spune ca ai izolat cu polistiren prin interior. ai facut cea mai mare greseala. efectiv ti-ai bagat punctul de roua in casa. punct de roua este temperatura la care vaporii se transforma in condens.
de unde esti? trebuie vazut.

| genygeny a răspuns:

Sal vezi ca este bref parca pentru mucegai daca nu merge cu ala izoleaza peretele sau incaperea

| genygeny a răspuns:

Incearka cu bref parca asa se numeste este pentru mucegai sau daca nu izoleaza peretele in zona respectiva e de la umezeala condens si eu am avut si am izolat toti pereti din exterior