Ceea care opreste reculul coloanei de apa din teava.
O asemenea instalatie trebuie intretinuta, facute revizii la intervale de 2-4 ani, iar aceste revizi trebuie facute de un meserias cunoscator (altfel poti ramane fara apa ).
Motorul functioneaza pana ce primeste curent. Pentru a-l opri in anumite conditii (atingerea plinului, oprire lanivelul apei sub sorbul pompei etc. ai nevoie de o mica automatizare, pentru care ai nevoie de un electrician de automatizari.
Ca sa nu se intoarca apa la oprirea motorului, ai nrvoie de un fel de supapa care sa lasa apa doar intr-un sens.
Pot fi scapari de apa pe undeva sau daca ai si apa curenta cum am eu la Bucuresti, am observat ca daca las si robinetul deschis de la cei de la regia de apa din Bucuresti sa imi vina apa de la ambele, hidroforul merge incontinuu.
Mentionez ca trage apa doar din fantana. Mi s-a ars la cel vechi motorul nu stiu cauza de ce. Am cumparat unul nou si la asta nu se opreste. Cand il scot din priza ar trebui sa aiba presiune adica sa isi mentina presiunea dar el absoarbe apa inpoi si o da in fantana cred. Unii mi-au zis ca poate fi stricata supapa din fantana care a ramas pe deschis
Are un presostat care ar trebui sa-l opreasca cand presiunea ajunge la 3 bar.Are manometru? Ce presiune indica atunci cand functioneaza?
Ai montat un sorb cu supapa de unde trage apa?
Salut, bagi presiune in butelia de apa, aproximativ 2-3 atmosfere si gata, crede-ma ca va functiona, doar incearca, nu te lua dupa toti cu supape, reglari electronice si etc.