Problema e ca cei mai multi habar nu au de constructii, vad ce a facut dorel si cred ca asa e bine. Daca le spui ca la o scoala de contructii nu asa te invata te iau in ras am intalnit si eu unul...
Treaba e foarte simpla: armezi peretele cu o plasa de Buzau de maxim 6 mm. apoi o tencuiala cu mult ciment, apoi peste asta poti pune o izolatie de care iti place: polistiren sau vata, orice este bun, nu te lua dupa dorei... insa este foarte important sa nu izolezi cu nimic interiorul pentru ca da, peretele trebuie sa respire daca nu atunci va face vapori de apa/condens! Obligatoriu peretele se izoleaza numai si numai pe o parte, nu pe ambele! Deci interiorul tencuit normal cu un rapit, zugravit si atat!
De placile din rigips sa uiti pentru o astfel de casa daca nu vrei ca dupa 10-15 ani s-o iei de la capat!
Cat despre rezistenta peretelui cu plasa de Buzau, nu-ti face griji, poate sa tina si de 10 ori pe atat! Nu te complica cu prostii ca te duc in eroare de aceea esti confuza! Mereu sa intrebi persoane care muncesc in domeniu si au vechime in constructii, nu doreii...