Ai incercat cu insecticid? Serveste-le cu o farfurie de zahar bine tratat si nu te vor mai deranja.
Am crezut ca ma prapadesc de ras cand am citit ideea cu fumul si arsul aripilor, insa m-am calmat rapid cand ti s-a recomandat calea contenciosului administrativ. Eu nu mai inteleg, atunci cand sunt total pe langa subiect, oamenii chiar nu pot sa isi tina gura?
Pune o tablie pindreptata spre vazul popii pe care scrii cu litere de o schioapa teren otravit, denumirea substantzei cu care vei stropii livada, gradina, remanientza produsului care este de obicei 7 zile si data la care vei stropii
anuntzi in scris primaria de intentzie cu toate datele de pe tablie si o copie spre stiinta o trimitzi preotului
aceasta este modalitatea legala
ilegal - sa nu cumva sa stropesti fara sa anuntzi ca poti face puscarie daca mor albinele din cauza solutziilor cu care stropesti
mai afla daca acest popa este inregistrat la asociatzia apiculturii si fa si acolo o sesizare
Daca pe mister popa il doare fix in cot, fa rost de undeva de o pompa de stropire si anunta-l ca o sa stropesti pomii (via, ce ai tu pe-acolo) cu isoprocarb (e impotriva lacustelor si e toxic pentru albine). arata-i si-un zambet cu dintii la vedere si spune-i c-ai cumparat si insecticid special pentru albinele lui. dar sa nu le faci albinelor nimic, ele n-au nicio vina ca stapanul lor e cum e.
Bună dimineața domnule @firello! Cred că ar trebui să lansați întrebarea pe un site de specialitate precum acesta http://forum.apiardeal.ro/....../index.php
După părerea mea doar așa puteți primi un răspuns avizat.
Există numeroase căi de a rezolva conflictul cu vecinul, cum ar fi cea a Contenciosului Administrativ, dar problema numărul 1 o constituie albinele din curtea dumneavoastră. Mai încercați să aflați răspunsuri de la apiculturori (e de preferat găsirea unei soluții amiabile), dacă nu puteți apela la instanța de judecată.
Poi incearca solutia cu fumul ca este cea mai populara adica iei doua ziare sau ceva pliante de ndeva si le dai foc si mergi si le arzi stupul si aripile si nu mai pot zbura este ce-a mai eficienta daca nu reusesti asa r trebuii sa chemi o echipa de exterminare sau cum se zice...
Sper ca te-am ajutat Fundaa
Ia-ti si tu stupi cu albine si nu vei putea deosebi daca sunt albinele tale sau ale vecinului. Vei fi astfel cu gandul impacat ca sunt albinele tale, ca am inteles ca doar ale vecinului te deranjeaza. In plus, albinele tale nu le vor lasa pe ale vecinului sa mai vina in curtea ta.
Si eu am aceiasi problema ....pentru cei care glumesc nu le doresc un vecin apicultor
anonim_4396 întreabă: