anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua
Va rog daca ma puteti ajuta cu informatii in legatura cu ceeace doresc sa fac in gradina si anume sa torn o placa de beton peste alta crapata si macinata cat si o alee in aceleasi conditii.Am vazut pe youtube cum se toarna dar niciunde explicatii de turnare peste alt beton.Intrebarile mele sunt:la o grosime de aprox 5-8cm trebuie si plasa de armat, rosturile de dilatare la ce distanta se fac intre ele si sa folosesc sort sau balast? Dimensiunea placii mari este de 7m pe 4m iar aleea are 20m lungime si latime de 1m.Daca se poate si reteta de realizare al betonului ca o sa-l fac acasa cu o betoniera pe care o sa o primesc(nu stiu capacitatea betonierei). Precizez ca este doar utilizare pietonala nu si pentru trafic greu(masina).
Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai vazut pe internet procedura de turnare peste alta placa crapata pentru ca nu se toarna niciodata peste o alta placa crapata, pentru ca si cea care o torni, se va crapa curand. Trebuie sparta si scoasa placa de ciment stricata, sau reparate toate crapaturile si apoi turnata o alta placa care ar sta fara probleme acolo, fara sa se mai sparga sau crape.
Nu are importanta ca se va merge cu greu pe acolo sau usor, daca baza este sparta, indiferent ce ai pune peste, se va crapa si sparge mai repede sau mai tarziu.
Repara si consolideaza cimentul spart intai!

| osaandy a răspuns (pentru Violleta2022):

Mda sa zicem dar o sa sparg betonul vechi si il voi folosi ca baza la turnarea placii dar la grosimea specificata trebuie sau nu plasa? multumesc

1 răspuns: