| Florin0711 a întrebat:

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere:
Avem o casa p+1.La parter avem o bucatarie(chiuveta,masina spalat vase,centrala) si un wc de serviciu(wc,dus,chiuveta) iar la etaj avem o baie(cada,chiuveta,wc, masina spalat)
Instalatorul mi-a facut instalatia de apa dupa cum urmeaza:
Apa intra in casa pe teava de 2.5 dupa care se continua in casa pe teava ppr de 2 catre toti consumatorii(inclusiv coloana principala care pleaca din baia de jos spre cea de sus).
Credeti ca este o configuratie buna a grosimii tevilor? Va intreb fiindca ma gandesc sa nu fie debit prea mic la baia de sus atunci cand fac dus si folosesc in acelasi timp chiuveta de la bucatarie spre exemplu.Multumesc!

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Eu as fi montat teava de cupru (nu ppr) pe intreaga instalatie de apa rece si calda din cladire.
Costul total este aproape identic, dar cuprul este mult mai rezistent (si in timp).

| Florin0711 explică (pentru Bula):

Multumesc! Diametrul tevii este ok?

| Bula a răspuns (pentru Florin0711):

Teava de 18 este deja suficient, daca ai 3 bari.

| Florin0711 explică (pentru Bula):

Multumesc.Intreb fiindca mi-a spus cineva ca ar fi fost bine sa merrg cu teava de 25 pe principal si sa ma ramific dupa cu 20 catre consumatori.Eu practic am intrat in casa pe 25 dupa care am continuat cu 20 peste tot.

| Bula a răspuns (pentru Florin0711):

Diametrul de 18 (interior) este deja suficient, DAR monteaza la intrare un regulator de presiune la 3 bari si un filtru.
Totusi, recomand tevi din upru, inclusiv la circuitul de incalzire centrala, pentru a nu avea surprize (daca ppr-ul se sparge).

| darrio2007 a răspuns:

De ce nu incerci ca să te convingi singur de asta?
După părerea mea, desi nu sunt instalator, configuratia e buna.

| Florin0711 explică (pentru darrio2007):

Nu sunt nici eu instalator si sincer nu ma pricep indeajuns.Mă gândeam să nu fie subtire teava de 20.

| darrio2007 a răspuns (pentru Florin0711):

Nu este. Asigură presiune mai mare cu cat este mai aproape de robinet.

| Florin0711 explică (pentru darrio2007):

Deci o las asa sau modific?

| darrio2007 a răspuns (pentru Florin0711):

Nu. Ai verificat ce ti-am scris mai devreme?

| mihai69 a răspuns:

E ok. Totul e să ai un hidrofor bun.

| Florin0711 explică (pentru mihai69):

Multumesc pentru raspuns! Totusi daca in zona este o presiune buna, mai necesita hidrofor? Daca mergeam pe teava mai groasa necesita hidrofor?

| mihai69 a răspuns (pentru Florin0711):

Dacă ești la rețea, nu ar trebui să fie nevoie de hidrofor.
Am crezut că ai puț, fiind vorba despre o casă.

| Florin0711 explică (pentru mihai69):

Mulțumesc inda o data! Voiam sa ma apuc sa modific traseul principal de apa si sa pun teava se 2.5 crezand ca nu voi avea debit destul in baia de sus. Daca ziceti ca e ok, o las asa.