| Dyenutyca a întrebat:

Cainele meu ma musca, chiar daca este pui si el crede ca ne jucam ma musca si imi lasa semne pe maine si celelalte parti ale corpului meu.
CE POT FACE?

6 răspunsuri:
| Silviix3 a răspuns:

Buna!
Incearca sa-i atragi atentia atunci cand te musca.Sa faci un gest (nu sa-l lovesti) care sa il sperie si sa-i arate ca nu are voie.Fa asta de mai multe ori pana se obisnuieste. Daca nu functioneaza il poti duce la predresaj (de la varsta de 3 luni).
Bye!

| stef112 a răspuns:

Du-te cu el la un doctor si vezi daca are vreo problema si incearca sa il pui la respect.Succes

| MuñequitaLoka a răspuns:

Buna! nu-l lasa, dai fara sa-l lovesti peste botic. e mic si il dor dintii, vrea sa roada tot ce ii iese in cale. nu isi da seama ca musca.
important e sa nu-l lasi deoarece cand va creste va fi greu sa-l dezveti.

| raulneamt a răspuns:

Ce rasa e?

| ioanais a răspuns:

Trebuie sa-l inveti ca mana si partile corpului nu sunt obiecte de joaca si sa-i oferi o alternativa. Cumpara-i o jucarie, un cauciuc sau foloseste ceva ce ai prin casa si crezi ca poate fi folosit ca jucarie atunci cand te joci tu sau se joaca o alta persoana cu el. Cand te musca de maini sau de alte parti ale corpului spune-i "Nu"sau "Nu e voie" cu o voce hotarata si severa (tonul e importanta ca sa inteleaga), sau scoate sunete de durere, sau retrageti mana si ignora-l. Pune-i in fata jucaria aleasa de tine si incearca sa-l faci sa se joace cu ea in loc de mana ta. E un pic mai dificil la inceput pentru ca e setat pe ce stie el, dar cu putina insistenta se rezolva. Incurajeaza-l si lauda-l cand se joaca cum trebuie, mangaie-l. Arata-i ca asa e bine. E important ca toti membrii familiei si cei care intra in contact cu el in perioada asta sa te sustina si sa se poarte la fel. Daca altii il intarata dandu-i cu mana peste bot sau lasandu-l sa-i muste, va fi mai dificil. E la fel ca un copil, daca primeste un mesaj clar si unitar despre ce e voie si ce nu, invata mai repede. In orice caz, nu-l lovi daca te musca din joaca si mai ales nu peste fata sau bot. Nu te astepta sa se rezolve imediat, poate dura si cateva saptamani in functie de cat de mult te ocupi de el si cat de mult te sustin cei din jur. Dar va invata si vei observa ca desi nu se rezolva pe loc, se va comporta din ce in ce mai bine.

| reyandy45 a răspuns:

Incearca sa-l izolezi cateva zile