Pentru a produce curent se ard carbuni, gaz sau petrol, deci curentul electric va fi intotdeauna mai scump decat incalzirea cu gaze.
Caloriferele au termostat, deci nu functioneaza tot timpul, ci intra in functiune functie de cat setezi termostatul.
Randamentul de conversie al electricitatii in caldura nu depinde de aparat, cu exceptia pompelor de caldura (care sunt aparate foarte scumpe, ele par sa aiba randament supraunitar pentru ca de fapt fura caldura din mediul ambiant).
Pentru a afla energia consumata inmultesti puterea cu timpul si cu procentajul din timp in care caloriferul functioneaza. Dupa cum am spus, acest procentaj poate varia.
Pe urma cauti cati RON/kWh platesti la electricitate si poti estima costurile.
De facut fata, va face la toata camera, fara probleme, chiar daca nu o va încălzi foarte rapid. Consumul insa va depinde de multi factori: numărul de pereți exteriori, gradul de izolare, calitatea tâmplăriei, aportul de căldură de la vecini, temperatura din camera de deasupra, temperatura de afara etc. Pana si un covor sau o perdea contează.
Probabil va fi insa mai rentabil sa îți mențină o temperatura acceptabila decât sa meargă 6 ore și să stea 18.
Ai scris gresit Norvegia.
Oricum, in Romania e jumatate din cat e in Germania.
Si salariile cum sunt comparate cu Germania?
Wtf cred ca te confuzi nene
Ce treaba are norvegia cu tara unde locuiesti tu?
In Romania curentul e de cel putin 3 ori mai scump decat ar trebui sa fie. Dooh, greu cu unii...
Cel mai scump curent e in Spania nicidecum in tara. Eu plateam 25 de lei la 2 sau 3 luni curent in Romania locuind singur in casa
Fiindca Spania nu are hidrocentrale cit avem noi. Sau naiba stie de ce. La noi costul de productie e foarte mic, dar sunt o gramada de baieti smecheri infipti in sistem care fac milioane fara sa faca absolut nimic. Ideea e ca la noi curentul e scump raportat la venituri si la costurile producerii. La fel cum e si cu benzina/motorina si multe altele.
Au consumul cam 1-2kw/h in funcție de cât de frig e in camera ta, dacă ai geamuri termopan sau din ale acu pierdere.
in lei /zi la 6 ore funcționare = 2-4 lei
Cam toate sunt la fel.
Noi incalzim de cativa ani O camera (nu stiu ce suprafata are dar nu este mare). Platim in plus doar pentru calorifer vreo 600-700 de lei sau chiar mai mult (o data la 2 luni platim factura la curent).
Are mai multe trepte caloriferul, daca il dai la minim e ok si consuma mai putin dar odata ce incepe gerul, zapada trebuie sa il dai la maxim.
Si da, face caldura in toata camera, chiar foarte bine dar odata ce il inchizi imediat se face frig deci trebuie sa il tii mereu aprins.
Daca il tii doar 6 ore pe zi eu zic ca merita.
Salut, daca nu ai alta metoda este bun. Daca beneficiezi de o suma mai mare de bani poti incerca sa cumperi un panou fotovoltanic si legi caloriferul electric la el sau mai exista o metoda sa te incalzesti solar, zic eu ca merita.