Este o greseala de proiectare la blocuri, cunoscut de multe decenii.
Canalul nu se infunda din cauza a 1-2 servetele, ci de la toate resturile aruncate in canal si formarea unui dop, in subsolul blocului. Rezultatul este ca, "zeama" se aduna in conducta de canalizare, se intoarce si iese la cel mai apropiat orificiu liber, adica la parter (sifon, wc, etc.). Fenomenul se poate repeta periodic,
Solutia este separarea canalizarii parterului (in subsol) si schimbarea conductei de canalizare la diametru si cadere mai mare.
Lucrarea nu este simpla si nici ieftina, dar este unica solutie pentru a nu se mai unde perterul cu "zeama" de canal.
Se recomanda ca, aceasta lucrare de modificare sa fie facuta la fiecarecoloana de canalizare din bloc.
Costul acestor modificari se suporta de intregul bloc, fiind din domeniul partilor comune.
La noi s-a infundat o data (anul trecut) si ne-a costat circa 700 lei. Asta trebuie sa o faca asociatia pentru ca toti locatarii trebuie sa contribuie la cel de la parter, cum toti trebuie sa contribuie si la acoperis si la coloanele comune (de apa).
Intereseaza-te la un santerist, bun in meserie, si vezi daca poti sa-ti faci "canalizare separata", meseriasul stie termenul si stie despre ce vorbesc. Nu vei mai avea probleme niciodata.
Neaparat sa va montati clapete antiretur sau sa va faceti instalatie de canalizare separata.
Trebuie sa contribuie toata scara. am fost si noi intr-o astfel de situatie si pentru ca era starea de urgenta au profitat si ne-au luat 1000 ron care s-au impartit la cota indiviza la cele 15 apartamente de pe scara.
Elelena65 întreabă: