Ce fel de acte vrei sa faci? Daca este vorba de transmiterea dreptului de proprietate atunci spune valoarea si actul juridic (vanzare-cumparare sau donatie) si o sa-ti dau un raspuns concret, costul este in functie de valoare si act.
Trebuie sa mai stii ca valoarea poate fi foarte diferita, in functie de localitate, situarea in cadrul localitatii, daca are langa el cai de acces si de ce fel, daca are langa el utilitati, daca se preteaza pentru constructii, raportul cerere-oferta, etc.
Acte de vanzare cumparare, mentionez ca terenul este alor mei, deci nu e vorba de o cine stie ce suma, o sa fie undeva la 5000 RON pe act
Nu esti foarte clar. Terenul este a parintilor si vor sa ti-l dea tie?
Daca este asa atunci faceti un contract de donatie, este mai ieftin decat unul de vanzare-cumparare.
La donatie costul total, la valoarea de 5.000 lei RON, ar fi de cca 300 lei RON.
La vanzare-cuparare se mai adauga impozitul pe transferul dreptului de proprietate, poate fi de 100 lei RON sau 150 lei RON, in functie de faptul ca parintii il detin de mai mult de 3 ani sau de sub 3 ani.
Da,terenul este al lor si o parte din el vor sa mi-l dea mie ca sa imi fac o casa.dar am inteles ca daca fac contrac de donatie in timp poate fi atacat, in schimb actul de vanzare cumparare e sfant
Donatia poate fi atacata doar de catre ceilalti mostenitori (daca mai ai frati si surori), numai dupa moartea parintilor si numai daca le-a fost afectata rezerva succesorala. Nu poate fi anulata integral ci doar redusa, in asa fel incat si ceilalti mostenitori sa poata mosteni cel putin jumatate din ce ar fi mostenit daca n-ar fi existat donatia.
De altfel si contractul de v.-c. poate fi atacat la fel, se va spune ca a fost o donatie deghizata, daca nu vei da bani.