Polenizarea artificiala cei aia? Nu am auzit ca porumbul sa fie polenizat artificial.Hai la legume da se mai practica dar nu am auzit niciodata la cereale sa faci asa ceva.Deci porumbul nu se polenizeaza artificial.Sau mai bine spus ar trebui sa spui ce inseamna pentru tine polenizare artificiala apoi sa discutam pe aceasta tema.Eu de ex inteleg sa polenizezi o planta tu sau omul in general folosind stiu si eu ce substante chimice. Dupa cum am spus la tomate de ex se poleniza sau poate se polenizeaza si acum de genul asta, se folosesc ceva substante cu care se pensuleaza florile.Dar trebuie sa stai sa mergi la fiecare inflorescenta sa faci chestia asta.Si chestia se face iarna pentru cei care au sere, datorita faptului ca uneori sint conditii mai putin favorabile ca polenul propriu sa poata cadea singur pe ovar sau sa ajunga la matruitate acel polen si atunci se intwervine cu substante chimice.La porumb cel putin nu am auzit de asa ceva.Si ce sa polenizezi la porumb in mijlocul verii.Nu stiu poate nu am cunostinta, o fi cine mai stie.
Pai polenizarea ar trebui facuta la putin timp dupa aparitia spicului asta insemnand cam o saptamana maxim
Nu se polenizeaza artificial decat florile-la orice planta-atunci cand incep sa se deschida. Porumbul nu se polenizeaza, nici familia cerealelor.Numai florescentele.
Cum se polenizeaza porumbul si familia cerealierelor? e intrebarea, sau nu stim de ce vorbim
polenizarea implica polenul si stigmatul unei flori, arata polenul si stigmatul porumbului