Gazul e mai ieftin ca curentul, deci o plita sau cuptor pe gaz va consuma mai putin si va fi mai avantajos. Plus ca ceea ce e pe curent ia timp ca sa se incalzeasca, deci este un incovenient serios, caci trebuie sa astepti pina se incalzeste.
Am plita electrica simenss iar inainte de asta am folosit una pe gaz.Marea problema la mine era de fapt schinbarea buteliei caci in zona unde stateam nu era gaz natural asa ca am luat una electrica sa uit de necazuri, pina aici toate bune.Marea mea uimire a fost cind a venit factura la curent, dupa o folosire intensiva in acea luna(ciorbe, sarmale mincare de paste) am constatat ca plita mea consumase APROXIMATIV 75Kw la un pret de 0. 35 lei pe KW cu tot cu TVA sa zicem 30 lei iar butelia costa 56 lei si abia daca tine o luna. Avantajul il puteti deduce si voi mult mai economic iar nu stiu daca se poate conpara la economie in cazul in care folosesti gaz natural dar mai sunt citeva avantaje nu e pericol de explozie si nici de electocutare daca e montata corect, inlaturi toate pericolele referitoare la CO2(gaz foarte toxic ce rezulta la arderea gazelr daca aragazul e montat intr-un spatiu mic poate cauza dureri de cap greata sau altele mai RELE etc), la arderea gazelor rezulta dupa cum am zis CO2 su HO2(apa) sub forma de vapori care se aduna la vapori creati de fierberea mincari si de aici rezulta egrasia si mucegaiul(poti folosi o hota dar consuma si aia plus ca iarna e utila putina caldura)ia despre dezavantajul incalziri mai grele Cristi202 se inseala sau poate cine stie ce aparat a folosit el insa ce folosesc eu se incalzeste extrem de rapid in max. 3-4 min oala cu ciorba fierbe (plita electrica spre deosebire de arzatorul cu gaz foloseste toata suprafata de jos a vasului de gatit pentru a transfera caldura cantinutului din vas iar tenperatura la care ajunge e max 800 grade celsius pe cind la arderea gazului in admosfera temp. maxima atinsa e de 590-600 grade celsis si aceasta tenperatura e atinsa doar pe suparafata flacari care e un cerc cu suprafata mult redusa). Cind vine vorba de cuptor nu se poate face conparati intre cele 2 cel electric cistiga detasat consuma foarte putin pentru ca spre deosebire de cel pe gaz care e practic un horn prin care circula gazele fierbinti de jos in sus cel electric este inchis ermetic si izolat termic. teneperatura la cel electric poate fi reglata foarte precis automatizarea e sinpla zona de tenperatura poate fi aleasa nu ca in cazul celor pe gaz cind aerul circula de jos in sus. Iar un lucru ce conteaza cel mai mult e gustul mincari care e ca la cuptoarele de mult ale bunici fara a avea acel gust specific al mercaptanului ars care il puteti simnti la ori ce placinta sau cozonac facut la cuptorul cu gaz.Dezavantajul e pretul putin mai mare dar sincer merita citeva sute de l-ai in plus