La oricare din ele, daca exista probleme ori se remediaza pe loc, ori se sisteaza alimentarea cu gaze. Nu orea exista cale dei mijloc.
Difera in primul rand periodicitatea cu care (verificarea la 2 ani, revizia la 10 ani), precum si obiectivele urmarite. Daca la prima doar se verifica sa nu existe scapari de gaze, la revizie se merge in amanunt, testand starea tehnica a tevilor, a racordurilor, a robinetelor, a contoarelor, a regulatoarelor de presiune, a senzorilor de detectie samd.
Apoi difera responsabilitatea, teoretic daca verificarea trebuie facuta la solicitarea beneficiarului, revizia cade in sarcina furnizorului.
Verificarea se face la intervale de 2 ani, la toate punctele (aparatele) consumatoare de gaz metan a locuintei consumatorului (tot ce este dupa contor).
Revizia se face la intervale de 10 ani si consta si in masurarea pierderii presiunii, pe intreaga retea din tpt imobilul unde este consumatorul.
Si remediaza pe loc daca constata vreo problema sau trebuie alta imterventie separat?
Depinde de natura problemei.
Daca au piesa de schimb si sculele necesare, atunci se repara pe loc.
Daca nu, atunci amana rezolvarea.
și nu e vorba doar de noțiuni:
Revizie și verificare - a instalației de gaze naturale (RIU/VIU)
Verificarea tehnică periodică - a centralei termice (VTP)
La revizie iti verifica instalatia proprie la 2ani.
Este obligatorie.
Verificarea e gen daca sesizezi tu ceva si doresti un instalator autorizat.
Nu remediaza ei nimic, daca nu e ok iti pun sigiliu.
Ma refer la aia de vin in urma sesizarii la compania de gaze.
Am chemat si eu o data de la distrigaz, a venit in 15mins nici salvarea nu vine asa repede in Bucuresti
La revizie doar semnaleaza problema si daca e grav iti inchide gazul.
Unii ii mai spun "verificare".
Daca ai centrala termica, atentie ca sunt doua tipuri de revizii: una la centrala si alta la instalatie (tevaraia din casa, aragazul si contorul de pe hol). Ambele se fac la 2 ani, dar nu e obligatoriu sa se faca amandoua odata. La mine sunt intercalate la un an. Asa s-a nimerit.
Daca la revizie nu e ceva grav, se poate remedia pe loc. Eu am avut intr-un an un furtun de la aragaz slabit, cu riscul de a plesni. "Nenea" avea unul in geanta, mi-a cerut 80 de lei manopera (peste revizie) si l-a schimbat.