Mai gasesti termometre cu mercur? Sunt cele mai exacte, nu depinde de nimic. Dar ma indoiesc ca se mai fabrica.
Am 3 termometre, toata viata am fost bolnavicios si STIU cand am febra, iar la un moment dat asa m-am simtit, si aveam un termometru digital care mi-a spus ca nu am temperatura, asa ca am scos si termometrul cu mercur (care e periculos, se poate sparge, te poti taia, ti se umple casa cu emanatii de mercur, chiar daca sunt practic, doar cateva picaturi in el, tot sunt toxice si nu pot fi curatate cu adevarat, etc.) si ala mi-a dat o temperatura si mai mica, asa ca am dat 15lei si mi-am mai luat unul digital, ala mi-a dat cu 2 zecimi de grad mai mult
deci pot sa iti spun ca sunt FOARTE precise
"care e periculos, se poate sparge, te poti taia, ti se umple casa cu emanatii de mercur, chiar daca sunt practic, doar cateva picaturi in el, tot sunt toxice si nu pot fi curatate cu adevarat, etc"
Asta este valabil doar in cazul in care el se sparge nu? eu am intrebat deoarece am un termometru de perete pus undeva intr-o camera, termometrul pe mercur imi arata 24grade in camera respectiva iar alt termometru digital in aceeasi camera imi dadea 21. 8grade. (am sa incerc sa echilibrez termometrul digital luand ca si reper cel pe mercur)
Inteleg, eu vorbeam de termometru corporal, care se baga sub brat si pe care trebuie sa il scuturi sa impingi mercurul inapoi inainte de folosire, lucru care poate duce la spargere si care e periculos
in plus, alea de camera, nu prea am vazut cu mercur, ci cu un lichid rosu
La cele de camera nu le stiu precizia, am cumparat un hidrometru, pentru ca am stat undeva unde era enorm de multa umezeala si are si termometru, ambele digitale, insa dau niste valori destul de semnificativ diferite de Galaxy S8 plus, care are si senzori dinastia