Care sunt cele mai frecvente greseli de care trebuie sa ne ferim atunci cand cumparam mobila?

Care sunt cele mai frecvente greseli de care trebuie sa ne ferim atunci cand cumparam mobila?
Atunci cand cumparam mobila este bine sa fim atenti la cat mai multe detalii. De ce? Pentru ca este costisitoare, este o investitie pe termen lung sau mediu si va intra in campul dvs. vizual aproape zilnic, practic, veti locui cu mobila aleasa.
Asadar, vom pune in discutie cateva greseli frecvente savarsite de cumparatori.

Este foarte important sa faceti o mica cercetare atunci cand vreti sa achizitionati o noua piesa de mobilier, ca si cum v-ati alege un nou coleg de locuinta

Impulsul de a cumpara
Chiar daca mobila este la o reducere de 50% din pretul initial, incercati sa analizati cat de bine s-ar potrivi cu ceea ce va doriti. Daca piesa de mobilier nu se potriveste cu restul mobilei, cu camera, culoarea nu va este pe plac, veti realiza ca, de fapt, ati cheltuit cu 50% mai mult decat trebuie, investitia fiind pierduta. In plus, nu cumparati mobila in graba, cand aveti nevoie de o piesa de mobila noua, analizati piata, cautati alternative. Insa, daca nu va puteti abtine sa cumparati mobila din impuls, asigurati-va cel putin ca se poate returna produsul cumparat atunci cand va trece entuziasmul.

Masurarea usilor si a liftului
Ganditi-va inainte de toate cum veti introduce mobila cumparata in casa sau in apartament. Trebuie luate masuratori cu privire la aceste aspecte, dimensiunile usii de la intrarea in scara, in locuinta, de la lift. Apoi, daca mobilierul este destul de usor, insa voluminos, poate fi carat si pe scari, ganditi-va daca va descurcati singur/a, poate aveti nevoie de prieteni sau de rude care sa va ajute si e bine sa va faceti programul astfel incat ei sa fie prin preajma.
 
Testarea mobilei
Inainte de a cumpara mobila este bine sa o testati in magazin. Ea trebuie folosita ca si cum ar fi acasa, in limita in care se poate, pentru a descoperi eventuale greseli de proiectare sau daca este compatibila cu asteptarile voastre.
 
Marimea conteaza
In magazine mobila s-ar putea sa arate disproportionata fata de cum ar arata ea in casa dvs. Asta se intampla pentru ca este folosit un alt decor, pentru ca magazinele de prezentare au alte dimensiuni, lumini, etc. Pentru a evita erori de estimare a marimii, este bine sa masurati inainte de a face achizitia locul in care va fi plasata mobila. Apoi cititi indicatiile de marime din magazin sau folositi o ruleta. O alta optiune este aceea de a realiza mobila la comanda, in cazul in care nimic din ceea ce gasiti in magazine nu va multumeste.

Mostra de tesatura
In cazul in care alegeti sa achizitionati o piesa de mobilier tapitata, cereti la magazin o mostra din tesatura si aduceti-o acasa. Tesaturile arata altfel in conditii de iluminare diferite. Lumina neonului din magazin poate schimba nuanta initiala a materialului, iar aducerea acasa a unui mobilier tapitat care arata altfel decat v-ati asteptat va va da batai de cap. De aceea este bine sa preveniti un astfel de incident printr-o testare prealabila a materialului.
 

Din experiente anterioare, ce alte sfaturi poti oferi viitorilor cumoaratori de mobila?
9 răspunsuri:
lolita
| lolita a răspuns:

Eu zic ca mobila ar trebui sa se asorteze, daca nu in toata casa cel putin in camera respectiva, nu da bine ca mobila sa fie de o culore, biroul de alta si patul de alta, pare un circ. eu mi-am cumparat toate piesele de mobilier din casa pe negru si alb. Mobila din dormitor este de preferat sa aiba oglina, asa camera pare mai mare si mai luminoasa. Si cel mai important, cum ai zis si tu, inainte de a cumpara mobila trebuie sa masuram locul in care o vom pune, sa nu ne trezim ca este destul de mare sau ca usa nu se poate deschide.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, am o completare:unele obiecte de mobilier se cumpara neasamblate si se asambleaza apoi acasa.Nasol,daca nu esti minitehnicus un biet dulap cu rafturi si sertare poate insemna doctoratul tau in rabdare. E bine sa ai pe cineva care sa te instruiasca, nu mereu sunt utile foile desenate cu scheme pe care ti le tiparesc ei cand iti inmaneaza cutiile.
O alta problema este transprtul propriu-zis. Una scrie dar alta se petrece de fapt. E doar de ochi frumosi cand citesti "transportul gratuit", de cele mai multe ori ba n-avem masina, ba sa vorbim si sa ne-ntelegem cu soferul, ba cumparam mobila azi dar ne poate fi transportata peste 3-4 zile caci doar o masina e disponibila.
Nu generalizez, dar e o situatie care mi s-a repetat de-a lungul anilor.

daniela
| daniela a răspuns:

Mobila este foarte importanta pentru ambientul caminului. Ea trebuie sa te caracterizeze si sa-ti umple sufletul atunci cand ajungi acasa... sa te simti comod si bine nu sa-ti impuna respect sau frica pentru a o atinge (alba de exemplu) sau sa fie prea rece sau... prea moderna (nu o schimbi in fiecare zi)

| Happy a răspuns:

Este foarte important sa faceti o mica cercetare atunci cand vreti sa achizitionati o noua piesa de mobilier, ca si cum v-ati alege un nou coleg de locuinta

| Happy a răspuns:

Este foarte important sa faceti o mica cercetare atunci cand vreti sa achizitionati o noua piesa de mobilier, ca si cum v-ati alege un nou coleg de locuinta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mobila esteimportanta pentru ca mai inveseleste casa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mobila este importanta pentru ca inveseleste casa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mobila este importanta inveseleste casa

| tudor111 a răspuns:

Sa fie insotiti d eun expert, de un om care se pricepe cit d eputin la asts

Întrebări similare