| oana_cizmasanu a întrebat:

Care sunt cele mai frumoase combinatii cromatice pentru exteriorul unei case? Ma gandeam sa-mi refac casa de la tara, lasata de bunica, dar parca mi-e si frica sa o vopsesc! Nu vreau sa fie nici banala, nici sa arate urat sau sa fie tipatoare! Multumesc

Răspuns Câştigător
| crisa a răspuns:

Http://www.casesigradini.ro/......SE-MODERNE
Galbenul ala mi se pare fantastic! :D Lumineaza casa, o face stralucitoare, primitoare, calda!;)
Culoarea aceea o am si eu (la casa de la tara) si, chiar si cand ploua afara, mie tot mi se pare ca e soare! Numai uitandu-ma la ea!;)

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna "oana_cizmasanu", e o idee buna ideea ta, incearca sa alegi o culoare in armonie cu acele case care sunt in imediata vecinatate a ta, astfel nu va fi tipatoare, mai ramane sa lucrezi la "detalii"! sa ne spui ce ai decis...

| cristina_8994 a răspuns:

Te-ai gindit bine, sa fie in ton cu cele din jur, o culoare care sa-ti inspire linistea, sa te cheme la relaxare, sa te simti bine, dar sa nu fie un kitch, sa se integreze in peisaj

| rael a răspuns:

Depinde si ce fel de casa de tara ai, daca e una traditionala, cu prispa si cerdac, cred ca cea mai buna alegere e culoarea alba; daca e mai moderna, galbenul propus de Crisa e intr-adevar frumos

| enache_stoica a răspuns:

Depinde in ce zona se afla. Daca e zona de munte si e multa verdeata in jur, opteaza pentru verde inchis cu accente de rosu inchis, bordeaux sau bric (pe acoperis rosu). Daca e zona de campie, incearca culori mai "pamantene" si naturale – ocru, putin oranj, combinate cu verde inchis sau gri cu visiniu. Incearca sa te feresti de culori prea aprinse sau, daca vrei neaparat sa folosesti ceva "fauve", pune numai accente! (gen – rama de geam, gard, o dunga, ceva de genul asta). Spor!

| iulian_marin a răspuns:

Uita-te in jur! Daca celelalte case au toate ceva in comun, nu cauta sa iesi prea mult in evidenta, finndca sunt sanse mici sa iasa frumos! Stii zonele alea din Germania sau Austria unde toate casele parca arata la fel, stii cat de frumos arata? Asta fiindca par ca fac parte din peisaj si se asorteaza unele cu altele. Mi se pare ca asta e cea mai buna solutie, sa te "integrezi". Mult succes!

| monicaclaudia a răspuns:

Iulian zicea : Stii zonele alea din Germania sau Austria unde toate casele parca arata la fel, stii cat de frumos arata? Asta fiindca par ca fac parte din peisaj si se asorteaza unele cu altele.
sunt asa deoarece in primarie nu le da voie de a le colora cum vor ei daca casa e la strada si se vede ai paleta de culori de unde alegi dar nu sunt mai mult de 3 -4 tipuri. E o idee buna asa macar au un sens ( dar nu mi se pare prea drept ca casa mea sa o colorez culoarea care vor ei ( deoarece e proprietatea mea (. Eh eu zic zic dar asa o trebuit ca sa fac si eu

| danasang a răspuns:

Pentru o casa la tara este potrivita culoarea alba, pentru exterior. Pentru a o inviora, poti vopsi cercevelele geamurilor si usile in rosu stins, si poti adauga la geamuri glastre cu flori. Efectul va fi special si, in plus, va fi mereu ...la moda happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Culoarea de coniac cu incadrarea ferestrelor in alb este superb! raspuns de la elena din buzau succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa nu iasa in evidenta fata de alte case

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Culoarea lamaia coapta merge in combinatie cu un Orange

| Buciumeanu_Corina_1983 a răspuns:

Pentru exterior merge alb cu accente de crem sau alb cu maro-inchis