| markus a întrebat:

Care sunt pasurile evidenriere unei case in cartea funciara! de la cumpararea terenului pana la inscrierea constructiei?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ai dublat intrebarea. Am raspuns dincolo, daca mai ai nelamuriri te pot ajuta din propria experienta (mai mult, terenul nu era gol si a necesitat si o demolare).

regis
| regis a răspuns:

Inteleg ca esti in faza in care esti proprietar cu acte in regula al terenului. In acest caz urmatorul pas este proiectul. Asa cum am mai spus, ideal este sa gasesti un birou de proiectari care se ocupa de toate documentele, crede-ma ca te va costa mai putin in final. In cazul meu, proiectantul s-a ocupat de absolut tot, la final mi-a inmanat un dosar cuprinzant absolut toata documentatia necesara: certificate de urbanism, avize de la toate institutiile, proiect, studiu de rezistenta, necesar de materiale, planuri de situatie, autorizatie de demolare, de construire, panoul cu santier in lucru, absolut tot. El a trimis topograful sa faca masuratori, el a trimis nu-stiu-ce expert sa faca schita vechii constructii care trebuia demolata, expertul geodez pentru sondarea terenului samd. Un vecin a facut toate astea singur, dar a durat si a costat mai mult, fara a lua in calcul "umblaturile". In mod obisnuit, birourile de proiectare merg in paralel cu mai multe dosare si automat cheltuielile sunt mai mici. Plus ca au discounturi de la fiecare expert cu care lucreaza.
Dupa obtinerea autorizatiei nu trebuie decat sa notifici la urbanism inceperea lucrarilor si poti sa te apuci de treaba.

| mioara a răspuns:

Prin notariat foarte multi bani /prin instanta mult mai bine vb cu un avocat

| mioara a răspuns:

Intreaba un la notariat sau la cadastru

| markus explică:

Mersi mult! as vrea sa stiu care e primul pas! depun cerere la primarie pentru autorizatie de construire! iar apoi iau legatura cu un expert topograf sau proiectant? sau invers?