Cam 800 euro / mp cred ca era cu tot cu finisaje interioare. Acum in functie de ce iti doresti si cu cine construiesti poate fi mai mult sau mai putin.
Depinde cu cine faci lucrarea. Daca o faci cu firma de constructii, mai bine nu mai faci ca nu e rentabil ca pret. Daca o faci cu meseriasi particulari, o sa iesi mai ok ca pret. Mie spre exemplu mi-au cerut 2 meseriasi diferiti in jurul a 100 milioane lei vechi sa imi ridice o camera de 5x4. Costul materialelor e undeva la 90 de milioane la rosu dupa calculele lor. Deci cu totul 190 de milioane, zii 200 sa fie suma rotunda. La tine fiind doua camere cu toate ca n-ai mentionat ce dimensiuni sa aiba, zic ca s-ar putea sa te duca undeva la 450-500 de milioane lei vechi sa o ridici la rosu.
Bro care parte din casa micuta (gen tiny house) nu ai înțeles haha, Ce firma de construcții ca fac eu cu fratele si familia mana de lucru cred ca am formulat eu întrebarea greșit nu stiu voiam sa stiu o aproximație gen 2 camere micute cati paleti de bca ar intra cu adezivi si ferestre atat doar sa stiu daca sa ma apuc sau nu ca gen fac restul in anii viitori nu vreau vila
"Bro care parte din casa micuta (gen tiny house) nu ai înțeles haha" Bro daca eram mester si ma aduceai la tine si imi ziceai faza asta cand iti ceream dimensiunile, ori iti trageam doua palme peste ceafa sa te trezesti la realitate ori iti faceam in bataie de joc camerele de 1 metru pe 1 metru. Ce intelegi tu prin "doua camere micute"? Poate la mine doua camere mici sunt alea de 4 pe 4 ca eu sunt obisnuit sa stau in casa mare. La tine doua camere mici poate au 2 pe 3. Evident ca sunt alte costuri atunci cand nu specifici dimensiunile ca nu se intelege ce vrei tu prin "camere mici". Poate ti-am socotit ca iti intra 7 paleti de BCA cand de fapt ar intra 3 sau 4. "gen tiny house" Nu stiu ce dimensiuni are acea tiny house din imaginatia ta ca n-am glob de cristal. Daca vrei iti socotesc necesarul de materiale pentru o casa de papusi Barbie.
Scuze ca ti am ranit egoul palme sa ii tragi lui mamica ta
Depinde. BCA? Caramida? De caramida habar nu am, dar ca sa iti faci o idee un palet de BCA este cam 7000 de lei. Si iti trebuie cam 6 7 pentru ce zici tu. Pe langa asta Pune si cimentul, izolatia etc. te duci undeva pe la 10.000-15.000 euro. fara instalatii sanitare, conducte de gaz, instalatie electrica. Strict sa faci casuta.
Unde ai vazut tu un palet de BCA la 7000 de lei? E in jurul la 1000 - 1200 de lei de regula, chiar si mai ieftin. Langa magazinul meu e unul de materiale de constructii si le-am cam invatat preturile deja daca le vad zilnic.
Daca tot te-am prins pe aici, te voi intreba ceva, tu fiind businesman. E adevărat ca platesti oameni sa investigheze concurenta, sa vezi ce preturi si oferte au rivalii?
Businessurile mari fac asta, este adevarat. Dar aici vorbim de afaceri de nivelul lui Lidl, Profi, MegaImage, Carrefour etc. Eu care sunt un mic afacerist ma duc personal pe la concurenta sa le vad preturile. Fac asta cam odata pe luna intr-un weekend atunci cand tin inchis. In proportie de 90% vand produsele si serviciile sub pretul concurentei de pe o raza de 20km patrati. Operatiunea asta se numeste pricing comparison.
Nu stiu daca e adevarat ca 7000 lei si eu ma mir sa aud asta dar nu cred, ms de răspuns probabil domnul a spus din imaginatia lui 7000
Mîrț_Gabriela_2000 întreabă: