E adevarat ca blocurile se contruiesc fara studiu geotehnic al terenului pe care sunt plasate?
Sigur nu.
M-a dus imediat gandul la New York care e un oras f vechi si citisem stirile in care se vaicareau miliardarii care s-au mutat acum. In Italia stiu ca e la fel, despre Romania (blocuri noi) nu am auzit pentru ca am doar TPU cred si mai citesc stirile in romana, am rupt contactele cu romani. Deci este da cam foarte adevarat ca in Romania, oamenii ajung cu diplome pentru ca se pricep la copiat, memorizat robotic uneori. Si apoi cand e vorba de practica (singuri), ei nu inteleg ce trebuie sa faca de fapt. Dar mai poate fi si din cauza ca proprietarul face economii in constructie folosind materiale nepotrivite. Oricum presa nu va atrage atentia asupra lor, auzeam lucrurile astea despre China.
In mare parte e adevarat.
Depinde si de... neseriozitatea constructorului.
Daca toate au izolatie exterioara pentru ca sunt obligati si e vizibil, la partea cu izolatia fonica in interior toate sunt un dezastru. Am vazut un bloc in timpul constructiei: peretii intre vecini facuti din rigips! Mai exact, niste schelete metalice pe care era montat rigipsul de o parte si de alta imbracand scheletul.
Pot fi adevarate si restul. Dar nu pot face afirmatii pentru ce nu am verificat.
Care e orasul?
Nu e corect pusa intrebarea. Pentru ca intr-un oras pot fi terenuri bune sau proaste. Asa cum intr-un oras sunt mai multe firme care construiesc. Si nu toti respecta la fel regulile.
E semi adevarat.
Intradeva exista blocuri construite foarte prost in ultimii ani.
Insa din punctul meu de vedere avand in vedere tehnologiile moderne majoritate blocurilor noi sunt net superioare celor construite inainte de anii 2000.