Cand ouale stau culcate, atunci sunt suficient de proaspete pentru a se putea consuma chiar si sub forma cruda.
Daca sunt inclinate in apa, atunci ouale se pot consuma linistit, dupa un tratament termic (fierbere, prajire) de minim 3-5 minute.
Cand ouale se ridica la suprafata apei, atunci incepe deja sa intre in putrefactie (gazele produse prin descompunere sunt deja multe). Asemenea ou trebuie evitate de la consum uman.
Este o perioada cam mare, îți recomand să nu le consumi.
Ouăle se țin 3-4 săptămâni la frigider.
Conform testului cu apa, dacanu se ridica inca sunt bune, dar contează si caracteristicile si culoarea galbenusului, sa fie clar separat de albus, sa fie limpede si albusul si galbenusul, sa aiba un miros placut, sau macar sa nu miroasa rau
Sânt bune de aruncat de zidul vecinilor cu care nu te înțelegi, dacă poți pe geam direct înăuntru, apai faci o putoare de senzație de mâncat cred că și câinii vagabonzi o să refuze
Dacă au stat la rece, e posibil să fie bune. Am mai consumat ouă de o lună, o lună jumate și erau încă bune.