| Ispas6 a întrebat:

Caut solutii regent pentru gandacii de bucatarie.

7 răspunsuri:
| didiana10 a răspuns:

1. Curatenia

Unul din cei mai importanti pasi in eradicarea acestei probleme este cel al curateniei. Nu mai tineti vasele nespalate in chiuveta pana se fac cat un munte. Nici gunoiul nu trebuie lasat mai mult de 48 de ore.

Utilizati aspiratoare cu saci de unica folosinta si aruncati-i imediat cum ati terminat curatenia. Nu folositi niciodata matura, deoarece veti ajuta la raspandirea oualor in intreaga casa.

Nu este necesar sa riscati. Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid. Unul este suficient.

Trebuie facuta constant o curatenie generala, insotita de miscat mobila si uitat prin toate ungherele. Un lucru cunoscut este ca focarele de inmultire sunt bucataria si baia. O solutie este si punerea de gresie si faianta, una mai scumpa cei drept, dar care da rezultate in 90% dintre cazurile celor cu apartamente nerenovate.

Pe de alta parte, apartamentul trebuie izolat cat se poate de bine. Pana si la aerisirea de la baie ar fi buna o plasa de tantari. Foarte important de acoperit sunt gaurile din jurul tevilor si pana la urma orice alte zone prin care comunicati cu vecinii sau cu exteriorul. Daca dupa izolare urmeaza o exterminare bine facuta, teoretic, gandacii nu mai au de unde sa apara.

2. Exterminarea cu solutii mai mult sau mai putin toxice

Prietenii v-au povestit ca nu puteti scapa de gandaci decat cu Regent (folosit impotriva gandacilor de Colorado)? Luati-va gandul! Este interzis de ceva timp de Uniunea Europeana si daca nu cunoasteti pe cineva care isi permite sa va dea din stocul propriu, atunci la farmaciile veterinare nu il veti mai gasi.

Alte solutii recomandate sunt Super Killer sau fiole de Fendona. Majoritatea substantelor de acest tip sunt toxice, asa ca dupa ce le-ati dizolvat, cel mai probabil in apa pusa intr-o sticla de solutie de curatat cu pulverizator, trebuie avuta mare grija la aplicare. Vaporii va pot scoate din casa in cateva secunde, iar gandacii pe care i-ati speriat in zona in care ati apucat sa dati se vor refugia in restul locuintei.

3. Cum se face aplicarea?

Aplicati amestecul in toate zonele ascunse ale camerelor, in spatele dulapurilor de bucatarie, in cuptorul aragazului, pe pardoseala, sub pat, intre elementii caloriferului, dupa biblioteci si chiuvete. Incearcati sa nu omiteti nicio zona, deoarece este posibil sa fi protejat o fericita familie de gandaci.

O solutie este sa va acoperiti bine fata cu un prosop umezit, pe care sa il legati strans, in asa fel incat sa nu inspirati direct vapori, pe nas sau pe gura.

Cititi cu atentie prospectul! Aceste solutii pot fi toxice pentru animalele de companie sau copii mici.

In cazul unei "invazii" de mai mica amploare, pot fi utile si diversele spray-uri din comert, desi unii dintre vizitatori se vor simtii cel mult "gadilati" de atentia acordata. Le puteti testa pe vreun gandacel ratacit. Daca dupa ce ati pulverizat jumatate de spray pe el isi continua linistit si in pas vioi drumul, este clar ca aceasta nu este solutia.

Dupa cateva tratamente cu aceeasi substanta, este posibil ca gandacii sa capete imunitate. Iar daca ei va viziteaza de la vecini, atunci vor fi mult mai greu de eradicat. Cea mai buna solutie este o dezinsectie facuta de o firma care nu doar va spala peretii cu apa, facuta in acelasi timp in tot blocul.

Totusi, intotdeauna se vor gasi niste vecini carcotasi care nu vor fi de acord cu solutia, sau care se vor transforma rapid in focare de infectie dupa ce au uitat sa faca o curatenie timp de cateva luni la rand.

Alte metode constau in aplicarea de geluri, care se distribuie in picaturi mici prin locurile preferate de gandaci.

Distanta intre generatiile de gandacei este de 2-3 saptamani. Deci, o singura aplicare nu este suficienta. Repetati procesul dupa acest interval de timp. Dupa ce ati dat cu solutie peste tot, inchideti ferestrele si plecati de acasa, cel putin o zi.

4. Solutii traditionale

Exista bineinteles si solutii traditionale la problema gandacilor. Una dintre ele consta in bucati de paine inmuiate in soltie de acid boric, un praf alb, care se gaseste la orice farmacie, cu apa.

Acestea se pun apoi in capace de borcane, pe sub chiuveta, dupa frigider, aragaz, mobila, sau alte locuri inguste. Vizitatorii mananca, si dupa un timp "cedeaza". Un avantaj este faptul ca nu trebuie sa ne facem griji pentru mirosul neplacut. Pe de alta parte, mare atentie ca la acestea sa nu ajunga animalele de companie, sau chiar micutii mai curiosi.

Daca puteti sa faceti rost, mai puteti folosi ramasite de la facutul sapunului de casa, de culoare maro inchis, cu un miros foarte puternic. Cu aceasta substanta se da pe balcon, la geamuri, sub si dupa aragaz si frigider, la gurile de aerisire de la bucatarie si de la baie. Se lasa toate ferestrele inchise, dupa care se aeriseste, iar cateva luni bune ar trebui, cel putin in teorie, sa nu mai vedeti picior de gandac.

Inca o solutie, ce-i drept testata de mai putine persoane, sunt buchetele de foi de dafin, atarnate prin bucatarie si prin locurile pe unde gandaceii "isi fac veacul".

O reteta des intalnita consta in folosirea unui plic de acid boric, combinat cu un cartof si un ou.

Prima data se pune oul, cu tot cu coaja, la fiert, aproximativ 3 ore. Da, chiar trei ore! Din cand in cand se mai adauga apa. Inainte cu 10 minute, de a opri focul la ou, se fierbe cartoful.

Cu manusi din plastic si masca la nas, se decojeste oul, se paseaza bine impreuna cu caroful si acidul boric, pana se face un piure. Apoi se formeaza gramajoare rotunde, care se arunca peste tot prin locurile ascunse din casa. Din nou, fara sa fie la indemana animalelor de companie sau a copiilor.

Luate la rand sau la nimereala, una dintre aceste solutii trebuie sa va scape de vizitatorii nepoftiti. Cu putina atentie la detalii, linistea nocturna poate fi mai aproape ca niciodata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am auzit si eu ca regentul e cel mai bun da'nu se mai fabrica.Am luat citeva fiole de ce mi-au dat de la farmacia veterinara si am dat de atunci la fiecare 7 zile, dar dau incontinuu chiar daca nu mai apar la mine pentru ca au vecinii.Deci sint abonat la farmacia veterinara.

| marevna13 a răspuns (pentru anonim_4396):

Frontline solutie pentru puricii cainelui contine substanta care era in Regent si anume fipronil. Ia o fiola si amesteca cu 300 ml de apa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

didino,vedeate-as vie,in colivie,la vacaresti laughing ce vb mai? daca au vecinii ai si tu,regent-ul si decis-ul este f bun,doar ca trebuie sa respectam ce scrie pe fiola,eu am gasit si la fitofarmacie,de cind m-am mutat la oras n-am vazut fiinte mai multe decit asta, peste tot domnule? a ba da, mai sunt aia de le zice Coca Cola laughing

| deac11 a răspuns:

Vand regent, stoc vechi, 15 lei fiola, 0720027651

| octavdanil a răspuns:

Ia regent de la alindc, si scapi sigur de gandaci.Eu asa am facut.M-a rugat omul sa-i postez parerea despre el, in semn de multumire, are nr. 0720027651.

| byanca_8990 a răspuns:

Poti gasi la farmacii veterinare o solutie foarte buna si destul de convenabila, in jur de 5-8 lei, numita ''TAIFUN''.Ti-o sugerez si tie, succes.